Een voorbeeld van hoe safari een rol zal spelen bij de Huizerdag.
Een voorbeeld van hoe safari een rol zal spelen bij de Huizerdag.

Safari rode draad Huizerdag

HUIZEN - De rode draad voor de komende Huizerdag op 11 en 12 september is 'safari'. Dat heeft voorzitter Boudewijn van Meggelen woensdagmiddag bekendgemaakt. De dag zal dan voor de 29ste keer plaatsvinden.

"We proberen de activiteiten van de Huizerdag zo veel mogelijk aan dit thema te koppelen. Zo zijn er bijvoorbeeld safari-achtige dingen voor de kinderen als leeuwenstaarten vangen. Ook komt er zaterdag een ritmische band." De grote artiesten kan de organisatie nog niet bekendmaken. "We moeten het sponsorgeld nog bij elkaar krijgen. We hebben een optie op twee artiesten genomen, een man en een vrouw. Als we het geld bij elkaar hebben, kunnen ze allebei komen."

Sponsoren
De Huizerdag heeft zijn vaste sponsors. "Maar het blijft moeilijk in deze economisch mindere tijden. Vorig jaar zijn een aantal sponsors afgevallen en ook zijn er sponsors die minder geven. Nieuwe sponsors zijn dus van harte welkom."

Stoot!
Wel al bekend is dat de band Stoot! in ieder geval komt om zaterdag op te treden. "Dit is een coverband die de nationale popmuziek promoot. Niet alleen maar Nederlandstalig, maar alles van Nederlandse bodem." De band speelde ook in het voorprogramma van Amstel Live. "We proberen altijd een band met een behoorlijke kwaliteit in te zetten die het publiek kan opwarmen voor de hoofdact."

Battle
Nieuw deze Huizerdag is de Battle of the coverbands. Bands met minimaal één lid uit het Gooi kunnen zich hiervoor al inschrijven via de website of Facebookpagina van de Huizerdag. "Het is de bedoeling dat ze een YouTube-filmpje van zichzelf op onze Facebookpagina plaatsen en zich bij ons aanmelden. Het publiek kan op een gegeven moment stemmen op de bands en de vier bands met de meeste stemmen treden dan zaterdag 12 september op. Op deze manier kunnen we ook de sociale media inzetten voor de Huizerdag." Deze battle vervangt het Open Podium op Plein 2000 waar de vele optredens van Huizer talenten normaliter plaatsvonden. "We gaan nog wel kijken of we een of twee uur kunnen vinden waar plaatselijke verenigingen zich kunnen presenteren. Dat hangt af van de opbouw van het podium en geluid. Dat is bewerkelijker dan je denkt."
Verder is de organisatie van de Huizerdag, die geheel op vrijwilligers draait, in gesprek met De Boerderij. "We zijn aan het kijken hoe we kunnen samenwerken en hoe we De Boerderij de gelegenheid kunnen geven om zich te presenteren tijdens de Huizerdag. Bijvoorbeeld door vrijdag iets met theater te doen of zaterdag iets voor de kinderen. Daar zijn we nog mee bezig."
Het programma begint zo al aardig vorm te krijgen, ook al is nog niet alles helemaal rond. Zo is de inschrijving voor de braderie geopend en kan er ook weer gerekend worden op een voorproefje van het Hart van Huizen. "Mensen of organisaties die ook nog een bijdrage willen leveren, kunnen zich bij ons melden. We houden geen informatieavonden meer voor de verenigingen en organisaties, zoals vroeger. De belangstelling hiervoor liep terug."

Jubileum
Het bestuur laat weten dat ze staat te trappelen om de laatste zaken te gaan finetunen. "We zijn al snel na de vorige Huizerdag begonnen aan de voorbereidingen. Het is dan net een achtbaan waarin we komen. Het begint met de brainstormsessie voor het thema dat de rode draad vormt en dan beginnen we al met de invulling", legt Van Meggelen uit. "Daarbij zijn we ook al een beetje bezig met de 30ste Huizerdag van volgend jaar. Dat wordt toch een speciaal jubileum. We willen niet dat dit de 29ste overschaduwt, maar willen wel dat dit een speciale versie wordt. Dan kunnen we het ons niet veroorloven om daar pas na deze Huizerdag aan beginnen. Verder ga ik er niets over zeggen, zodat de 29ste nu alle aandacht krijgt."
Zie voor meer informatie over de Huizerdag www.huizerdag.nl.

'Het publiek kan op een gegeven moment stemmen op de bands'