Een beeld uit het filmpje dat viral ging.
Een beeld uit het filmpje dat viral ging.

Huizer held na redden vrouw uit zinkende auto

HUIZEN - Drie mannen, waaronder de uit Huizen afkomstige Martin Snel (20), redden vorige week een vrouw die te water was geraakt met haar auto. De reddingsactie werd gefilmd, op internet gezet en ging viral.

door Floris Hulleman

De Huizer loopt stage bij een productiemaatschappij bij de Duivendrechtsevaart in Amsterdam en was bezig met het monteren van een uitzending. "Ik hoorde een hele hoop gegil van beneden. Mensen riepen iets als 'auto' en 'water' en toen gingen alle alarmbellen rinkelen." Hij liep naar beneden en zag een auto in het water liggen. "Een collega was in het water gesprongen. Ik ben erachteraan gesprongen en toen zagen we een vrouw achter het stuur zitten die geen reactie gaf. We hebben om een hamer geroepen en een ander is daarmee aan komen zwemmen." Toen het raam was ingeslagen, probeerden ze de vrouw uit de auto te krijgen. "Omdat ze helemaal verslapt was, kwam ze niet mee. De auto begon steeds verder te zinken. Wij kregen haar niet omhoog omdat haar benen onder het stuur haakten. Met de laatste ruk hebben wij haar uiteindelijk los kunnen krijgen en naar de kant gebracht."
Collega's stonden langs de kant klaar met handdoeken en vingen hen op. ''We hebben haar naar boven gebracht en toen ging ik eigenlijk weer verder werken. Op zo'n moment besef je niet wat er is gebeurd." Via een berichtje van zijn vader kwam Snel er achter dat er een filmpje op internet stond. "Hart van Nederland stond voor de deur en Het Parool en PowNews hebben het filmpje gedeeld. We werden zelfs uitgenodigd bij Jeroen Pauw.'' Ondanks de aandacht voelt Snel zich geen held. "We deden wat nodig was. Je denkt daar niet zo over na."