De Historische Kring Blaricum heeft een speciale bevrijdingstentoonstelling.
De Historische Kring Blaricum heeft een speciale bevrijdingstentoonstelling.

donderdag 7 mei

Themaochtend

De bibliotheek in Eemnes houdt in samenwerking met PC Basic een informatieochtend voor senioren die meer willen weten over het gebruik van computers. Eenvoudig te bedienen computers en telefoons worden getoond, zo wordt internetten en e-mailen haalbaar voor iedereen. 10.00 tot 12.00 uur. Toegang is vrij. www.debibliotheek.org.

Glas-In-Lood

Tijdens de workshop Glas-In-Lood leren aanwezigen zelf glassnijden, glas in lood zetten en solderen. Er wordt gewerkt aan een windlicht of paneel. 10.00 tot 16.30 uur. € 75,-. www.kittyglasinlood.nl.

Rijbewijskeuring

75-plussers moeten in verband met de verlenging van het rijbewijs iedere vijf jaar medisch gekeurd te worden; dit kan dankzij Versa Welzijn voor € 30,- i.p.v. € 55,-. Meenemen: ingevuld keuringsformulier (te verkrijgen bij het gemeentehuis), een flesje urine, en een overzicht van medicijngebruik. Afspraak maken: tussen 9.00 en 12.30 uur via 035-5288260. Wijkcentrum 't Vuronger, Schoolstraat 6. Contant betalen.

Bootcamp

De bootcamp van Dance-Point Huizen start met een warming-up bij de dansschool. Vervolgens gaan de sportievelingen met Sport 't Gooi bootcampen, afsluitend volgt een cooling down. € 10,-. 19.00 uur. Ook voor niet-leden. Opgeven: info@dance-point.nl. Havenstraat 305d.

Tekeningen lezen

Tijdens deze avond wordt na een korte meditatie een tekening gemaakt die daarna door Maureen van Yogacentrum Surya wordt gelezen. Hierdoor ontstaat inzicht in het verleden, heden en toekomst. De opbrengst is voor Stichting Shakti Peace World Foundation Huizen. € 15,-. Logger 8, Huizen. 19.45 tot 22.00 uur. Opgeven: yogacentrumsurya@outlook.com.

vrijdag 8 mei

Mamacafé

(Aanstaande) ouders en ouders met een baby en hun broertje of zusje tot vier jaar zijn welkom in het Mamacafé in wijkcentrum Holleblok. Ria Bos, verloskundige van de Vroedvrouwen praktijk Zuiderzee, is aanwezig voor vragen over lichaam, anticonceptie en meer. 10.00 tot 11.30 uur.

Zang

In het centrum voor Bloei & Ontwikkeling wordt een afwisseling van mantra's, earthsongs en spirituele liederen gezonden, begeleid op de gitaar en piano. Elke melodie draagt een boodschap uit. € 12,50. 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Constructieweg 11, Huizen.

Yes to Jazz

De Amerikaanse jazzvocaliste Deborah J. Carter treedt op tijdens Yes to Jazz in het Brinkhuis in Laren. Zij geeft een eerbetoon aan The Beatles en zingt ook haar eigen werk. 20.30 uur. € 15,-. Reserveren: 035-7513991.

zaterdag 9 mei

Open ochtend

Ouders en verzorgers kunnen met hun kinderen een kijkje komen nemen bij kinderdagverblijf CKC Unieke Haven. Ouders kunnen vragen stellen over de opvang en kinderen kunnen een werkje maken voor Moederdag. 9.30 tot 12.30 uur. Graaf Floris 2E in Huizen.

Groei en Bloeimarkt

Op de Groei en Bloeimarkt zijn wederom vele kramen met eenjarige groente- en fruitplanten, hanging baskets en meer. Voor de kinderen zijn verschillende activiteiten gepland. Tijd: 10.00 tot 17.00 uur.

Repair Café

Het Repair Café Blaricum wordt gehouden in Buurtcentrum De Malbak. Vanaf 10.00 uur kan iedereen daar terecht met defecte apparatuur en kleding. Na 12.30 uur wordt niks meer aangenomen. Eventueel te vervangen onderdelen dienen zelf meegenomen te worden.

Gemalendag Eemnes

Tijdens de landelijke Molen- en Gemalendag wordt elk half uur de werking van Gemaal Eemnes bij de Eemnesser sluis gedemonstreerd. Daarnaast vertelt de Historische Kring Eemnes over de historie van de bemaling van de Eemnesser polder. 11.00 tot 16.00 uur. Toegang is gratis. Korte Maatsweg 5.

Historisch Wandelen

Het Huizer Museum houdt een wandelroute langs historische panden en plekken in Huizen. Een ervaren gids brengt de wandelaars op de hoogte van architectonische details. Start: 14.00 uur bij het Huizer Museum. De wandeling duurt ongeveer een uur, aansluitend kan een bezoek aan het museum worden gebracht. € 4,-. Achterbaan 82.

Zes jaar Bellywork

Bellywork bestaat zes jaar, dat wordt gevierd met een dansavond. Het thema is avontuur, iedereen wordt geacht zich naar het thema te kleden. Wees vrij om muziek of iets lekkers mee te nemen. 20.00 tot 24.00 uur. Centrum voor Bloei & Ontwikkeling, Constructieweg 11.

9 mei tot 1 oktober

Expositie
Ocrietfabriek

In de Oudheidkamer van de Historische Kring Eemnes is de expositie 'Ocrietfabriek 1939 - 2008' te zien. Geopend op zaterdagen van 14.00 tot 16.00 uur. Toegang is gratis. Raadhuislaan 2A.

maandag 11 mei

Marriage Course

De Marriage Course biedt een afwisselend programma voor stellen die meer in hun band willen investeren door elkaar beter te leren kennen. Stellen praten samen over onderwerpen die belangrijk zijn in de relatie en groeien zo op een leuke manier naar elkaar toe. De avonden beginnen met een maaltijd, gevolgd door gesprekken over verschillende onderwerpen.
Locatie: Het Buitenleven, Meentweg 37, Eemnes. Opgeven: www.egeemnes.nl.

Toastmasters

Tijdens de open avond van Gouden Raad Toastmasters ervaren aanwezigen hoe zij het communiceren en presenteren op een inspirerende wijze kunnen verbeteren. Er worden twee speeches gegeven, door een ervaren en een onervaren spreker. Ook wordt geleerd hoe op een positieve en lerende manier feedback kan worden gegeven. Brinkhuis in Laren, 19.15 uur. Toegang is gratis. Inschrijven: www.toastmasters.nl/toc.

tot maandag 11 mei

Expositie
'Mijn Vrijheid'

De expositie 'Mijn Vrijheid' is te zien in de (h)Artgalerij van het Brinkhuis in Laren. Gooische kunstenaars laten zien wat vrijheid betekent, wat resulteert in schilderijen en beelden, zowel in de vitrinekast als in de kloostertuin. Stichting het Gooi Bevrijd heeft enkele spullen uit de Tweede Wereldoorlog beschikbaar gesteld. 06-50557515.

dinsdag 12 mei

Danslessen

In het muziekcentrum in Laren worden vijf weken lang elke dinsdag danslessen gegeven. € 30,-. www.degooischemuziekschool.nl

Succesvol Talenteren

De workshop Succesvol Talenteren wordt gegeven in Centrum voor Bloei & Ontwikkeling, Constructieweg 11, Huizen. De workshop is bestemd voor werkzoekenden. € 25,-

woensdag 13 mei

Water verven

Huizer Museum houdt schilderworkshops voor kinderen tussen acht en twaalf jaar met als thema water. Deze workshop vindt plaats aan het water, bij de Vuurtoren van de aanloophaven in Huizen. 14.00 tot 16.00 uur. Grafisch ontwerper Richard Draaijer leidt de workshop. € 5,-. Opgeven: 035-5250223.

Yoga en meditatie

Van 20.00 tot 21.30 uur wordt in de bibliotheek van Eemnes een les Anam Cara yoga en meditatie gegeven. Gratis proefles? nathaliedewit@yahoo.com.

14 mei tot 18 mei

Toneel Ontwaakt

Toneelvereniging Ontwaakt brengt op 14, 15, 16 en 18 mei de komedie 'Arremeu in Promenade'. In het toneelstuk nemen diverse gasten hun intrek in Hotel Promenade, wat zorgt voor rare situaties. 20.15 uur. Kaarten: € 12,50, te bestellen via www.toneelontwaakt.nl. Theater De Graaf Wichman, Plein 2000, Huizen.

tot zaterdag 16 mei

Expositie
bevrijding Blaricum

De Historische Kring Blaricum geeft een expositie genaamd 'Bijzonder – en Monumentaal Blaricum'. Foto's uit het boek 'Bijzonder Blaricum' worden getoond en de expositie wordt gezien als schakel tussen het verleden en de toekomst. Openingstijden: zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur en donderdag van 20.00 tot 22.00 uur. Brinklaan 4/A, Blaricum.

tot dinsdag 19 mei

Verkoopexpositie
Kunstroute

Punnika Kharas en Joke Ziekenoppasser exposeren hun werk in Kunstroute Louette Fontein. Kharas vouwt kunstwerken uit oude boeken. Ziekenoppasser werkt met fotografie en creëert kunstwerken door de verschillende foto's als bouwlagen te bewerken. www.kunstroutetrappenberg.nl.

tot vrijdag 22 mei

Tentoonstelling
Vogel Werkgroep

De Vogel Werkgroep het Gooi en Omstreken houdt een tentoonstelling 'Vogels in het Gooi'. De expositie bevat beelden van typische maar ook zeldzame Gooise vogels. Bibliotheek Huizen. Toegang is gratis.

tot vrijdag 29 mei

Expositie
Johanneshove

De schilderijen van Marten Jaarsma zijn te zien tijdens de expositie 'Zoals de zon de bloemen kleurt, zo kleurt de kunst het leven'. Johanneshove, Eemnesserweg 42 in Laren.

De Historische Kring Eemnes (eigenaar foto)  over de Ocrietfabriek.