Het stond bomvol met mensen toen de legervoertuigen Winkelcentrum Oostermeent in kwamen rijden.
Het stond bomvol met mensen toen de legervoertuigen Winkelcentrum Oostermeent in kwamen rijden. Foto's: Bob Awick

Bevrijdingsfeest druk bezocht

HUIZEN - Het bevrijdingsfeest in Winkelcentrum Oostermeent is afgelopen zaterdag druk bezocht. Het winkelcentrum had ter gelegenheid van zeventig jaar bevrijding ervoor gezorgd dat de 60 originele voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog van de organisatie Het Gooi Bevrijd een bezoek brachten aan het centrum. Daarnaast was er gezorgd voor bijpassende muziek in een bijpassende stijl.

Bij de intocht van de voertuigen stond het rijen dik in het winkelcentrum. Het mooie weer maakte het bevrijdingsevenement voor velen nog aantrekkelijker. Na aankomst werden de voertuigen door het hele winkelcentrum gestald, zodat het toegestroomde publiek de gelegenheid kreeg om de voertuigen van dichtbij te bewonderen. Heel veel kinderen namen de gelegenheid te baat om even achter het stuur te kruipen, wat door hun ouders graag werd vastgelegd op de foto.

Met de stoet waren ook een aantal veteranen meegereisd. Onder hen een Canadese veteraan die met vele bezoekers een praatje maakte.

Het evenement betekende een topdag voor het winkelcentrum, dat nog nooit zo veel bezoekers op een evenement af zag komen.

Naast originele legervoertuigen was er ook muziek uit die tijd.
Een Canadese veteraan kreeg veel aandacht van het publiek.
Veel kinderen kropen even achter het stuur voor een foto.