Onder andere Atletiek Vereniging Zuidwal doet mee.
Onder andere Atletiek Vereniging Zuidwal doet mee. Foto: Bob Awick

Twaalf Huizer clubs doen mee aan De Grote Clubactie 2022

Sport

HUIZEN - Onder andere Winterguard The Pride, SV Huizen, Atletiek Vereniging Zuidwal en Scouting Flevo Zee zijn zaterdag 24 september gestart met de verkoop van loten voor hun club. Hierdoor dragen leden actief bij aan het realiseren van hun verenigingsdoelen.

Voor veel Nederlanders is ‘hun club’, ook anno 2022, onmisbaar. “Verenigingen zorgen voor sociale samenhang, het zijn plekken waar vriendschappen voor het leven worden gesloten, waar het eigen talent wordt ontdekt en gezamenlijk mooie momenten worden beleefd.”

Saamhorigheid
Dit jaar is De Grote Clubactie extra bijzonder. De grootste fondsenwervende organisatie, die meebouwt aan het in stand houden van een gezond verenigingsleven in Nederland, viert haar vijftigste verjaardag.

Sinds 1972 is het lokale karakter de grote kracht van de actie. “Je koopt een lot van een bekende om een plaatselijke vereniging te ondersteunen. Zo geven de vrijwilligers de eigen clubs en verenigingen een financieel steuntje in de rug.”

Het sociale effect van de Grote Clubactie is eveneens groot. “Met z’n allen loten verkopen brengt een extra gevoel van saamhorigheid binnen de club. Of de leden nu langs de deuren gaan of TikTok-filmpjes delen om de actie meer aandacht te geven; als één team zetten ze zich in voor hetzelfde doel.”

Felicitaties
Dat de actie financieel, sociaal én maatschappelijk grote impact heeft, vindt ook koning Willem-Alexander. Hij noemt verenigingen de bouwstenen van onze maatschappij.

“Met de Grote Clubactie krijgen zij extra financiële steun in de rug. Clubs in sport, hobby en cultuur blijven daardoor toegankelijk voor iedereen. Verenigingen zorgen voor de mooiste momenten, daar wordt iedereen blij van!” 

Koning Willem-Alexander vindt het geweldig dat zoveel enthousiastelingen zich steeds weer inzetten om de actie tot een succes te maken. “Met de felicitaties van koning Willem-Alexander op zak is dit nu al een jaar met een extra gouden randje”, aldus De Grote Clubactie. 

Huizer clubs
De organisatie is trots dat dit jaar opnieuw ruim 350.000 leden van verenigingen en clubs in het hele land zich inzetten. “Vorig jaar werd nog een recordopbrengst van 10,7 miljoen euro opgehaald, we hopen dit nieuwe record tijdens het jubileumjaar te verslaan!”

Dit jaar doen in Huizen in ieder geval de volgende clubs mee: Winterguard The Pride, SV Huizen, HZC De Robben, TTV Bijmaat, Atletiek Vereniging Zuidwal, Korfbalvereniging Huizen, Badmintonvereniging Huizen 96, HSV De Zuidvogels, Gymnastiekvereniging Vlugheid en Kracht en Scouting Flevo Zee.

Verkoop
De lotenverkoop loopt van zaterdag 24 september tot maandag 21 november, de trekking is op 6 december. Een lot kost € 3,-. Je kunt contant afrekenen, betalen via een machtiging voor een eenmalige incasso of digitaal via een QR code op het verkoopboekje. De verkopers kunnen bovendien via een eigen verkooppagina een verkooplink delen via WhatsApp. Van elk verkocht lot gaat € 2,40 (80%) direct naar de clubkas, die vervolgens wordt verdeeld onder de verenigingen.

Uit de krant