Een grote groep oud-instructeurs was naar de reünie bij de Aanloophaven gekomen.
Een grote groep oud-instructeurs was naar de reünie bij de Aanloophaven gekomen. Foto: aangeleverd

Herinneringen aan Zeilcollege herleven tijdens reünie

Vereniging

HUIZEN - Het Zeilcollege vierde afgelopen zaterdag zijn langverwachte reünie bij de voormalige ouderlijke woning van de familie Schra, gelegen aan Kooizand 70 bij de ophaalbrug van de Aanloophaven.

Zeven jaar geleden kwam er een einde aan het Zeilcollege van de familie Schra, na tragisch faillissement.  

40 jaar een begrip
Wat eerst de Eerste Huizer Zeilschool heette, werd later het Zeilcollege. Veertig jaar lang was de school een begrip in Huizen waar duizenden kinderen hebben leren zeilen met Optimisten, Lasers en Valken. Onder deze leerlingen bevonden zich zelfs leden van de Koninklijke Familie.

De reünie trok voornamelijk oud-instructeurs, die reageerden op de WhatsApp-oproep van Sophie Schra. Die samen met haar zus Janne, broer Willem en haar moeder Maja het initiatief hadden genomen voor de reünie. Helaas kon de oprichter van de zeilschool, Jan Schra, niet aanwezig zijn.

Woning en de botenloods
Het gebouw van het voormalige Zeilcollege, dat nu in gebruik is bij de buurtvereniging Aanloophaven, diende als locatie voor de reünie. De woning en de botenloods zijn nu de enige tastbare herinneringen aan de oude zeilschool.

Voor de deelnemers aan de reünie was dit geen enkel probleem. De herinneringen aan de gloriedagen van het Zeilcollege waren nog levendig in hun geheugen. Op zaterdag werden talloze herinneringen met elkaar gedeeld.

Uit de krant