Een deel van de sportvelden mag worden 'ingepikt' om de verbouwing van de school mogelijk te maken.
Een deel van de sportvelden mag worden 'ingepikt' om de verbouwing van de school mogelijk te maken. (Foto: Bob Awick)

Verbouwing Erfgooiers College definitief goedgekeurd

  Buurt / wijk

HUIZEN - De Raad van State heeft vandaag de bezwaren van omwonenden tegen de verbouwing van het Erfgooiers College verworpen. Daarmee is het bestemmingsplan voor de verbouwing definitief goedgekeurd. Het bouwplan kan worden uitgevoerd.

Voor de verbouwing zal een deel van het bestaande sportveld naast de school worden 'ingepikt'. Het gaat om enkele honderden vierkante meters. Dat is nodig vanwege een andere inrichting van het schoolcomplex.

Veiliger entree
Het schoolplein en de fietsenstalling worden nu binnen de hekken van de school gebracht. Dat zorgt volgens de schoolleiding voor een veiliger entree. De bewoners van de naastgelegen Gravin Gertrude zien het inpikken van een fors deel van het sportveld niet zitten.

Naast verenigingen maken ook buurtbewoners gebruik van dat sportveld. In hun ogen hoeft het sportveld niet te wijken voor de nieuwbouw als voor een andere inrichting van het complex wordt gekozen. Bovendien heeft een eerdere wethouder de buurtbewoners toegezegd dat het sportveld onbebouwd zou blijven.

Noodzaak
De Raad van State oordeelt dat de noodzaak van het verbouwingsplan voldoende is aangetoond. De gemeenteraad mocht het belang van de school ook zwaarder laten wegen dan het belang van de buurtbewoners.

De toezegging van de vroegere wethouder is volgens de Raad van State niets waard. Alleen het woord van de gemeenteraad telt hier. En van een toezegging van de gemeenteraad is niets gebleken.

Meer berichten