De toekomstige bewoners en betrokkenen genoten van koffie en een ijsje tijdens de start van de bouw.
De toekomstige bewoners en betrokkenen genoten van koffie en een ijsje tijdens de start van de bouw. (Foto: De Alliantie)

Start bouw zorgwoningen Amer

  Buurt / wijk

HUIZEN Toekomstige bewoners van de zorgwoningen van Philadelphia op de plek van de voormalige Regenboogschool aan de Amer, hebben gisterenavond het bouwbord onthuld.

Daarvoor gaven wethouder Marlous Verbeek, Joan van der Burgt, directeur woningbouwvereniging De Alliantie en Ellen Middelhoven, locatiemanager van Philadelphia het startsein voor de bouw.

Zorgappartementen
Het complex bestaat uit 39 zelfstandige zorgappartementen, vijf gemeenschappelijke groepswoonkamers aangevuld met een slaapwachtkamer met doucheruimte en een personeelsruimte.

De appartementen beschikken over een woonkamer en een slaapkamer. De woonkamer is voorzien van een kookgedeelte met keukenblok waar elektrisch kan worden gekookt. Ieder appartement is tevens voorzien van eigen doucheruimte met toilet.

Zonnepanelen
De appartementen op de twee verdiepingen zijn bereikbaar met een lift. In de inpandige berging bevinden zich de aansluiting voor een wasmachine en droger. Het dak van het gebouw wordt volledig vol gelegd met zonnepanelen.

Ze bieden onderdak aan verstandelijk beperkte cliënten van Philadelphia en krijgen begeleiding waar het nodig is. Philadelphia is blij met de locatie midden in de wijk en samenleving.

Wijk
Bewoners zullen ook gestimuleerd worden om meer regie te nemen over hun leven en bijvoorbeeld zelf boodschappen te gaan halen en echt mee kunnen doen in de wijk.

Tegen de bouw werden door omwonenden bezwaar gemaakt, maar de rechter oordeelde dat de gemeente de bewoners goed had ingelicht en alle mitsen en maren goed had overwogen.

Sloopwerkzaamheden
De sloopwerkzaamheden van de school zijn inmiddels gestart en de werkzaamheden daarvoor duren naar verwachting een maand. Daarna volgt het heiwerk.

Om overlast te beperken is gekozen voor trillingarme schroefpalen als funderingspalen. De bouw van het complex wordt in opdracht van de Alliantie uitgevoerd door Heijmans Bouw Huizen ,voorheen Vos en Teeuwissen.

Klaar
De Alliante verwacht dat de woningen in de tweede helft van 2019 klaar zijn en dat de nieuwe bewoners dan  in hun appartementen kunnen trekken.

Een impressie van hoe het er uit gaat zien als het complex af is.

Meer berichten