De ondertekening van de contracten door Coen Hagendoorn, wethouder Roland Boom en Bertran Slokker.
De ondertekening van de contracten door Coen Hagendoorn, wethouder Roland Boom en Bertran Slokker. (Foto: Carin van den Berg)

Ontwikkeling woningbouw 2e fase Oude Haven kan van start

  Buurt / wijk

HUIZEN - De ontwikkeling van de tweede fase van woningbouw aan de Oude Haven kan van start. De grond voor de 23 te bouwen woningen aan de IJsselmeerstraat is vanmiddag overgedragen.

In 2003 zijn met VOF Ontwikkeling Oude Haven afspraken gemaakt over de ontwikkeling van de Oude Haven, voor zowel de eerste als de tweede fase. Dit ging over grond die eigendom was van de gemeente en waarop de woningen aan de IJsselmeerstraat gebouwd gaan worden.

Blij
De koop- en realiseringsovereenkomst die nu getekend is, maakt de verdere ontwikkeling van deze tweede fase mogelijk. "Wij zijn blij dat we nu de gelegenheid krijgen dit project in de haven een vervolg te geven", zei Bertran Slokker.

"We hebben lang moeten wachten op de goede omstandigheden en het geeft een goed gevoel dat we nu verder kunnen." Hij tekende samen met Coen Hagedoorn namens VOF Ontwikkeling Oude Haven de stukken.

Middensegment
De koopwoningen zijn ontworpen door architect Hans Been, die ook het eerste deel rijtjeswoningen aan de IJsselmeerstraat heeft ontworpen. De prijs zal waarschijnlijk in het middensegment komen te liggen. Verwacht wordt dat de verkoop van de woningen begin volgend jaar start en de bouw rond de zomer van 2019.

Rond dezelfde tijd worden de plannen verder uitgewerkt voor 12 rijwoningen op het braakliggende stuk land naast de Haven van Huizen. Dit stuk maakt nog deel uit van de eerste fase van het project. Deze woningen worden ontworpen door Attika architecten, die ook tekende voor de appartementen aan de haven. Alle woningen worden aardgasvrij gebouwd.

Wie interesse heeft in de woningen kan mailen naar info@slokkervastgoed.com en krijgt te zijner tijd meer informatie.

Meer berichten