De Binnen-Buiten-Expositie van fotograaf Fariëlda Meewis bij TijdvoorMeedoen aan de Draaikom.
De Binnen-Buiten-Expositie van fotograaf Fariëlda Meewis bij TijdvoorMeedoen aan de Draaikom. (Foto: TvM)
corona

Coronaproof kunst kijken op de Draaikom

  Buurt / wijk

HUIZEN - De theaters en musea zijn dicht maar vanaf deze week kunnen mensen bij TijdvoorMeedoen toch nog aan hun trekken komen als het om kunst gaat. De Binnen-Buiten-Expositie bij Hét Huis van de Buurt aan de Draaikom 2 laat buurtgenoten en voorbijgangers op veilige afstand kunst ervaren.

TijdvoorMeedoen geeft regelmatig een podium aan kunstenaars in haar expositieruimte. Fotograaf Fariëlda Meewis zou daar eigenlijk exposeren met nieuw werk, maar dit is uitgesteld vanwege de coronamaatregelen.

Alternatief
Op zoek naar een creatief alternatief om mensen dicht bij huis toch van kunst te kunnen laten genieten, kwam de Binnen-Buiten-Expositie tot stand.

Meewis was bereid om grote fotowerken van een eerdere expositie achter de ramen van Hét Huis van de Buurt te laten ophangen. Door om het gebouw heen te lopen kunnen mensen van buitenaf de werken die binnen hangen, bewonderen.

Jonge kunstenaar
Meewis is een jonge kunstenaar die al meerdere kunstprijzen won, waaronder de Zilveren Kei. Met haar fotografie wil ze mensen prikkelen om op een andere manier te kijken. Juist het onopvallende laat ze in haar foto’s opvallen.

Op pure wijze, zonder gebruik van fotoshop, wil ze een andere blik geven op het alledaagse. Natuur is het overkoepelende thema in de Binnen-Buiten-Expositie.

Meer berichten