Regelmatig ligt er troep bij de bankjes, achtergelaten door overlastgevende jongeren.
Regelmatig ligt er troep bij de bankjes, achtergelaten door overlastgevende jongeren.

Omwonenden zijn overlast parkje Arie de Waalstraat zat

  Buurt / wijk

HUIZEN Bewoners rondom het parkje bij de Arie de Waalstraat, Crailoseweg en Naarderstraat zijn de overlast van drugsdealers en hangjongeren zat. Ze willen met de gemeente in gesprek om nu echt het probleem op te lossen.

"Al twintig jaar zijn er eigenlijk problemen. Dat gaat in golven. Soms is het een tijdje minder, maar nu loopt het de spuigaten uit en moet het een keer ophouden", zegt Sylvia Bennink, die namens de bewoners het woord voert.

Handtekeningen
Een brief met 55 handtekening is aan het college en de gemeenteraad overhandigd. Vanavond wordt deze op verzoek van de VVD besproken in de commissie. Deze partij heeft ook vragen gesteld over de situatie, die inmiddels ook zijn beantwoord.

De gemeente geeft in de beantwoording weer op de hoogte te zijn van de overlast in het parkje. Het staat te boek als een van de 'jeugdvindplaatsen' in de gemeente. "De aanpak van Jeugdvindplaatsen loopt via het Integrale Overleg Veilige Omgeving en Jeugd", aldus de gemeente.

Aanpak
"In dit overleg participeren politie, boa's, jongerenwerk, en diverse ambtelijke disciplines, zoals m.b.t. veiligheid, jeugd, speelplaatsen, sportvoorzleningen. Deze aanpak Is opgezet met Instemming van de gemeenteraad."

Wat betreft de bewoners is deze aanpak niet voldoende. Er zou sprake zijn van een gedoogbeleid en de problemen worden niet opgelost.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten