De boom voor de Oude Kerk is gesneuveld.
De boom voor de Oude Kerk is gesneuveld. Foto: Bob Awick

Stormachtige ochtend in Huizen

112

HUIZEN De storm raasde de afgelopen uren ook over Huizen en dat leidde op diverse plekken tot schade. Een van de bomen voor de Oude Kerk sneuvelde in het natuurgeweld. 

Bij Winkelcentrum Oostermeent zijn delen afgezet omdat er stukken dakplaten en dakisolatie door de lucht vlogen. De brandweer zette de boel af voor de veiligheid. De brandweer krijgt daarnaast ook meldingen van andere stormschades zoals omgevallen bomen. In de hele regio is de brandweer druk met omgevallen bomen, afgewaaide dakbedekking en andere stormschades.

Geen spoed, wel brandweer

De hulpdienst roept op om alleen in spoedgevallen 112 te bellen, zoals bij instortingsgevaar. Bij losgeraakte dakbedekking of een boom die over de weg dreigt te vallen is de brandweer ook te benaderen maar dan via het brandweernummer: 0900-0904 (wel brandweer, geen spoed). Volgens een woordvoerder van de Brandweer Gooi en Vechtstreek wordt dit nummer vandaag goed gevonden door inwoners. Het bellen van dat nummer zorgt ervoor dat 112 vrij blijft voor noodgevallen en is sinds een paar maanden actief.

Uit de krant