Vannacht is er weer een auto uit de bocht gevlogen op de Delta bij de Kamperfoelieschool.
Vannacht is er weer een auto uit de bocht gevlogen op de Delta bij de Kamperfoelieschool. Foto: Bob Awick

Auto uit de bocht op Delta bij Kamperfoelieschool

112

HUIZEN - Een automobilist is vannacht rond 02.30 uur uit de bocht gevlogen op de Delta bij de Kamperfoelieschool. Hij is uiteindelijk tegen een betonblok tot stilstand gekomen.

Wat precies de oorzaak van het ongeval is, is niet bekend. Er zou mogelijk drank of drugs in het spel kunnen zijn. Daarom volgde de politie de ambulance naar het ziekenhuis.

Bocht berucht
De bocht in de Delta is berucht als het gaat om uit de bocht vliegen. Het speciale rode asfalt dat er ligt om te markeren dat de weg langs een school loopt, werd bij regen spiegelglad.

De gemeente had na een eerder ongeval waarbij een auto in de hekken tot stilstand kwam hiertegen maatregelen genomen. Op diverse plekken in de gemeente werd rood asfalt ruwer gemaakt.

Betonblokken
Bij de Kamperfoelieschool werden ook nog extra betonblokken neergezet, om te voorkomen dat auto’s die daar uit de bocht zouden vliegen verder de stoep op konden komen.

De betonblokken die er oorspronkelijk stonden, hebben dat in dit geval ook kunnen voorkomen. Wel resulteerde dit een flink beschadigde auto. Hoe het met de bestuurder is afgelopen, is op dit moment onbekend.

Uit de krant