Afbeelding

Het gebruik van smartwatches sterk toegenomen tijdens de lockdown

Advertorial

Het gebruik van smartwatches is sterk toegenomen tijdens de lockdown als gevolg van de corona pandemie. Uit diverse verkoopcijfers blijkt dat er sprake is van een stijging van maar liefst 20% ten opzichte van de periode voor de uitbraak van het corona virus. De populariteit van het gebruik van smartwatches is toe te schrijven aan de toenemende bewustwording met betrekking tot de gezondheid. Veel mensen gebruiken met grote regelmaat hun smartwatch om hun gezondheid en conditie te monitoren.

Gebruik van wearables als gezondheidsindicator

Er wordt steeds meer gekozen voor het gebruik van wearables zoals smartwatches en fitness armbanden als gezondheidsindicator. Deze stijgende populariteit is toe te schrijven aan een steeds grotere bewustwording van een gezonde levensstijl. Deze bewustwording is alleen maar toegenomen door de uitbraak van de corona pandemie. Wearables zoals smartwatches en fitness armbanden geven een praktisch inzicht in het aantal stappen die dagelijks gezet worden, de tijdsduur dat een persoon intensief in beweging is (dus aan het sporten is), de hartslag, het aantal verbrande calorieën en de slaapkwaliteit. Daarnaast neemt het gebruik van wearables in de gezondheidszorg ook sterk toe. Veel instellingen inde zorgsector zien het gebruik van wearables als uitstekende toevoeging bij het verbeteren van de patiëntenzorg en de productiviteit van zorgverleners. De verwachting is dat dit beeldde komende jaren alleen maar zal toenemen.

Het gebruik van een smartwatch voor praktische redenen

Een andere redenen voor het toenemende gebruik van een smartwatch heeft een praktische achtergrond. Een smartwatch kan onder andere gebruikt worden om contactloos te betalen.Het verbinden van de smartwatch met de speciaal hiervoor ontwikkelde app van de bank is de enige handeling die moet worden verricht om in deze doelstelling te voorzien. Naast het gemak van deze betaalmogelijkheid, heeft deze functionaliteit ook als voordeel dat het niet meer noodzakelijk is om de betaalterminals aan te raken. De smartwatch hoeft alleen meertegen de terminal gehouden te worden om de betaling te verrichten wat uiteraard de meest hygiënische betaalmethode is.

Naast de bovenstaande redenen kan het toenemend gebruik van de slimme telefoons toegeschreven worden aan de handige functionaliteiten waarvan de smartwatches zijn voorzien. Een smartwatch is immers een digitaal horloge waarin een geavanceerde kleine computer is verwerkt die op een eigen besturingssysteem werkt. Als deze kleine computer(door middel van een Bluetooth connectie) is verbonden met een smartphone, wordt het slimme horloge een verlengstuk van de mobiele telefoon. Het slimme horloge kan dan onder andere worden gebruikt om berichten te ontvangen en te versturen, als navigatiesysteem en om de muzikale opties van de smartphone te bedienen. De smartwatch wordt hiermee het verlengstuk van de smartphone.

Steeds meer keuzemogelijkheden in smartwatches 

De toenemende populariteit van het gebruik van slimme telefoons is terug te zien in het aanbod hierin. Een zoekterm als “smartwatch | Horloge.nl” brengt een geïnteresseerde naar
een webshop waarin een grote variatie aan keuzemogelijkheden hierin is te vinden. Voor iedere combinatie van wens, beschikbare budget en wensen met betrekking tot de functionaliteiten is er wel een geschikte optie te vinden. Opvallend is dat smartwatches nog altijd meer door mannen gedragen worden dan door vrouwen, hoewel ook deze groep steeds meer interesse krijgt in dit soort wearables. De zoekterm dames horloge | Horloge.nl brengt de geïnteresseerde nu naar een pagina waarop volop keuze is in stijlvolle horloges voor haar maar de verwachting is dat dit aanbod over niet al te lange tijd wordt aangevuld met slimme keuzemogelijkheden. De verwachting is immers dat het gebruik van smartwatches de komende periode onverminderd sterk zal toenemen ook als de lockdown volledig achter de rug is.

Uit de krant