Afbeelding

Zilveren sieraden steeds meer in trek

Advertorial

Een van de meest populaire edelmetalen is zilver. Zilver is namelijk heel makkelijk te combineren en het heeft een neutrale kleur. Het is dan ook niet zo gek dat zilveren sieraden steeds meer in trek zijn. Wil jij meer weten over zilveren sieraden? Ben je benieuwd wat “925” of sterling zilver betekent? Wil je graag weten hoe je jouw zilveren sieraden weer mooi krijgt? In dit blog geven we je antwoord op al deze vragen. 

Wat betekent 925 sterling zilver?

Zoals gezegd zijn zilveren sieraden steeds meer in trek. Veel mensen vragen zich echter af of het zilveren sieraad waar ze hun oog op hebben laten vallen wel echt of puur zilver is. Laten we je meteen uit de droom helpen: puur zilver is een veel te zacht materiaal om sieraden van te maken. Daarom wordt puur zilver vermengd met andere metalen om het sterker te maken. Het vermengen van materialen wordt legering genoemd. De meest bekende legering is 925 zilver of ook wel sterling zilver genoemd. Dit is de meest echte vorm van zilveren sieraden. Sterling zilver krijgt dan ook een waarborg stempel met 925 in de ring gestanst. 925 verwijst dus naar de hoeveelheid puur zilver in het sieraad, namelijk 92,5%. 

Waarom verkleurd een zilveren ring soms

Net als bij sieraden van ander metaal, reageert ook zilver op invloeden van buitenaf. Echter bij zilveren sieraden zie je dit eerder en vaak ook beter. Zilveren sieraden kunnen namelijk groen, zwart of dof worden. Veel mensen denken in zo’n geval dat ze een kat in de zak gekocht hebben en dat het sieraad (ondanks een 925 merk) niet echt is. Niets is echter minder waar. Ook 925 sterling zilver kan verkleuren. Dit verkleuren heet oxideren. Het is een chemische reactie die ontstaat door bijvoorbeeld de zuurgraad van je huid of doordat het zilver in aanraking komt met waterstofsulfide, een gas dat overal in de lucht voorkomt. Je kunt deze aanslag gemakkelijk verwijderen met een zilver poetsdoek. Het zegt dus niets over de echtheid van je sieraad. 

Hoe kun je het verkleuren van zilveren sieraden voorkomen?

Om te voorkomen dat zilveren sieraden snel verkleuren, wordt er tegenwoordig vaak een laagje rhodium over het zilveren sieraad aangebracht. Doordat dit een zeer sterk materiaal is beschadigen en verkleuren de zilveren sieraden minder snel. Daarnaast zijn er diverse manieren hoe je zelf kunt voorkomen dat je zilveren sieraden, groen, zwart of dof worden:

  • Zorg dat je zilveren sieraden niet nat worden. Ga er dus niet mee douchen of zwemmen
  • Doe je zilveren sieraden af als je gaat schoonmaken. Schoonmaakmiddel is funest voor zilver
  • Slaap niet met je zilveren sieraden
  • Als je je zilveren sieraden een tijdje niet draagt, berg deze dan goed op
  • Doe je zilveren sieraden pas om als je je parfum en huidverzorgingsproducten en make up al op hebt.

Ben je op zoek naar sieraden van zilver, werp dan zeker eens een blik op de zilveren sieraden | Lucardi. Je vindt hier hele mooie en betaalbare zilveren sieraden. Voor iedere smaak is er wel een mooi zilveren sieraad te vinden. Deze website zal je zeker niet teleur stellen!

Uit de krant