Afbeelding

5 x Tips voor een goedkope zomer in eigen tuin

Advertorial

De zomers in Nederland lenen zich prima voor een vakantie in eigen tuin. Het scheelt reistijden en veel geld, je hebt alles bij de hand en de volledige regie. Dagjes uit wissel je af met luieren in je opzetzwembad, relaxen op je terras en rommelen in je moestuin. Vijf tips voor een betaalbare zomervakantie - gewoon thuis!

Eigen zwembad opzetten

Je spaart zo veel geld uit dat de aanschaf van een zwembad met pomp er makkelijk af kan. Doordat die van (online) warenhuis Heuts zo populair zijn, is de prijs aantrekkelijk. Zeker als je bedenkt dat je de kosten wegstreept tegen een paar dagen in een openbare zwemgelegenheid. Binnen een half uurtje staat het zwembad klaar en kan het gevuld worden. Met een watertank die regenwater verzamelt, doe je dat op een duurzame manier. 

Alle klussen doen waar je niet aan toekwam

Er blijft door de alledaagse drukte veel werk liggen in je tuin: dat kun je nu allemaal op je gemak afvinken. Zoals het aanleggen van die allang beoogde moestuin, waarin je een nieuwe, rustgevende hobby vindt en waarmee je ook weer veel geld uitspaart. Een stukje grond, wat zakken aarde en zaadjes, meer heb je niet nodig. Kijk op creatief platform Pinterest voor leuke tips!

Tuinfeestjes

Ook een bring your own-tuinfeestje hoeft geen enorme uitgave te zijn. De leukste zijn de spontane uitspattingen, bijvoorbeeld als je met een groep vrienden van het strand komt en voorstelt thuis de barbecue aan te steken. Doe dit wel op een manier die weinig overlast geeft en gebruik duurzame verbrandingsmaterialen. Teveel gedoe? Dan laat je gewoon zakken frieten of pizza’s bezorgen. 

Pizza-oven bouwen

Over pizza gesproken: de knapperigste, luchtigste variant bak je in je eigen houtoven. Op YouTube staan diverse voorbeelden hoe je goedkoop en met weinig materialen een pizza-oven bouwt. Hierin kunnen ook andere dingen bereid worden zoals broodsoorten van over de hele wereld, tajinegerechten of gegrilde groenten. Je zelfgebouwde oven wordt een trekpleister voor vrienden. En je hoeft nooit meer die veramerikaniseerde deegballen met een kilo kaas erop die sommige bedrijven ‘pizza’ noemen te bestellen.

Dagje uit in de buurt

Googelen op ‘goedkoop dagje uit Nederland’ brengt je op de meest onverwachte plekken. Van het Museum van de 20e Eeuw in het Noord-Hollandse Hoorn tot de vele natuurgebieden en interessante steden waar de toegang vanzelfsprekend gratis is. Wat je ook gaat doen, bereid thuis alvast de picknick. Zo ontdek je op een betaalbare manier de vele geheimen van je eigen land. 

Uit de krant