Voorzitter Kees Visser hanteerde zelf de sloophamer om het startsein voor de verbouwing te geven.
Voorzitter Kees Visser hanteerde zelf de sloophamer om het startsein voor de verbouwing te geven. Foto's: HSV De Zuidvogels

HSV De Zuidvogels begonnen met verbouwing

Sport

HUIZEN - Voorzitter Kees Visser hanteerde vanmorgen zelf de sloophamer om de officiële start van de verbouwing van het clubgebouw te geven.

"Het was er lekker weer voor", zegt hij. De verbouwing is een grote stap richting de toekomst van de voetbalclub. Na de verbouwing is het pand weer gemoderniseerd en zijn er een aantal kleedkamers bij gekomen.

Kleedkamers
"Aan de voorkant worden de huidige kleedkamers gemoderniseerd en achter komen er vier nieuwe bij, speciaal voor meisjes en dames. Ze komen straks allemaal uit op een binnengang, zodat goed controleerbaar is wat er naar binnen gaat."

"De kantine wordt opgefrist, net als de bestuurskamer, die ook op een andere plek komt. Verder krijgen we een echte personenlift, zodat we goed toegankelijk blijven voor minder validen."

Vrijwilligers
Het is de bedoeling dat de verbouwing voor het seizoen is afgerond. Daar zullen ook zo'n 80 vrijwilligers van de club een handje aan bijdragen. "Wat we zelf kunnen doen, doen we zelf."

Dit tekent de binding met de club. De leden wilden graag dat het pand weer aan de eisen van de tijd zou voldoen en dragen daar op deze manier een steentje aan bij. Ook betalen ze een extra bouwbijdrage per gezin, bovenop de contributie.

Bestuursleden Koos Bakker, Hans van Diest, Petra Bunschoten en Kees Visser.

Uit de krant