De Rechtstaat, bestaande uit rapper Michaël Gabriël en zanger Chesron Sminia, treedt op tijdens het festival.
De Rechtstaat, bestaande uit rapper Michaël Gabriël en zanger Chesron Sminia, treedt op tijdens het festival.

Gratis muziek en lifestylefestival 'I've got the power'

Cultureel

HUIZEN - Generation Praise Huizen viert zaterdag 22 september van 16.00 tot 21.30 uur haar 15-jarig jubileum met een gratis muziek- en lifestylefestival bij De Krachtcentrale.

"We bestonden vorig jaar al 15 jaar en wilden in het voorjaar al iets speciaals organiseren. Dat werd echter te kort dag. Ook kwam al snel de naam van De Krachtcentrale naar boven en die was ook nog niet klaar. We hebben het dus over de zomervakantie heen getild", vertelt Berthold Schaap, een van de organisatoren.

Vrijwilligers
In totaal zijn zo'n 25 vrijwilligers bij het festival betrokken. "We hebben allemaal subgroepen met mensen voor bijvoorbeeld de techniek, vergunningen en PR." Het festival is gratis, omdat er diverse sponsoren zijn gevonden. "Alleen voor de hapjes en drankjes hoeft de bezoeker te betalen. Daarvoor staan diverse food- en drinktrucks en -kraampjes op het festival."

Op het terrein bij De Krachtcentrale wordt een tent neergezet waar diverse optredens zullen zijn. Naast Generation Praise zullen ook Break Free Worship, zanger Martin Brand en rapgroep De Rechtstaat het podium op gaan.

Talenten
Ook is er ruimte voor andere talenten, zoals singer-songwriter Ben Griffioen, de Huizer zangeres Johdai en Soulmates Huizen, bestaande uit Jane Loois & Susannah Camilleri. Met hun prachtige stemmen zullen zij covers van bekende nummers ten gehore brengen en ook veel nummers uit hun eigen repertoire zullen de revue passeren.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant