Het pand aan de Kerkstraat staat nog steeds in de stutten.
Het pand aan de Kerkstraat staat nog steeds in de stutten.

Ruimere bebouwing afgebrand pand Kerkstraat is mogelijk

Politiek

HUIZEN Ruimere bebouwing dan nu is mogelijk op de plek van het afgebrande pand aan de Kerkstraat. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen van de ChristenUnie door de gemeente.

De partij is bang dat er op de plek een net zo groot en lomp gebouw verschijnt als aan de overkant van de straat en stelde daarom al vrij snel vragen hierover aan de gemeente. Ook omdat veel inwoners er zo over zouden denken.

Gesprek
Een vraag was onder andere of er al overleg was geweest tussen de eigenaren en de gemeente. Dit is het geval, er zou een eerste verkennend gesprek hebben plaatsgevonden.

De ChristenUnie hoopte dat bij eventuele sloop en nieuwbouw de oorspronkelijke situatie zoveel mogelijk gehanteerd kon worden. In het bestemmingsplan is echter een ruimere bouwmogelijkheid vastgesteld, laat de gemeente weten.Daarnaast heeft het pand geen monumentale status en ligt het ook niet in het beschermd dorpsgezicht.

Eigenaar
"De keuze voor sloop/nieuwbouw al dan niet in combinatie met behoud van elementen uit het bestaande pand is aan de eigenaar, juist ook omdat er geen bijzondere beschermingsregels gelden vanuit de monumentenstatus of beschermd dorpsgezicht", laat de gemeente weten.

Aangezien een bestemmingsplan door de raad is vastgesteld, zal de gemeente een eventuele aanvraag daarop toetsen. Dit betekent dat er gekozen kan worden voor een ruimere bebouwing. Wel geldt er voor de locatie welstandstoezicht.

Uit de krant