Wethouder Roland Boom in zijn nog lege werkkamer achter zijn tafel op blokken, zodat hij er met zijn lengte goed aan kan werken.
Wethouder Roland Boom in zijn nog lege werkkamer achter zijn tafel op blokken, zodat hij er met zijn lengte goed aan kan werken. Foto: Bob Awick

Wethouder Roland Boom maakt graag een praatje en wil altijd alles weten

Mensen

HUIZEN Wethouder Roland Boom (VVD) is een van de vier wethouders die aangetreden is sinds de verkiezingen van maart dit jaar. In een serie portretten stelt het Nieuwsblad voor Huizen deze vier wethouders voor.

"Het gaat om de mens Roland, die invulling geeft aan het wethouderschap", aldus deze wethouder. Roland is 49 jaar en leeft samen met Martine, met wie hij samen zoon Bram op de wereld heeft gezet.

Balans
Balans met zijn thuisfront is belangrijk en ook een gelijkwaardige relatie met zijn levensgezel. Als persoon en wethouder maakt hij graag een praatje met mensen.

"Als ik op de markt loop, weet Martine het al. Dat duurt nooit even. Gelukkig kent zij ook veel mensen omdat ze veel vrijwilligerswerk doet."

Plant
In een nog wat lege werkkamer in het gemeentehuis hangt nog niets aan de muur. "Dat moet nog komen." Wel staat er een grote plant die hij heeft meegenomen. "Die neem ik overal mee naartoe."

De deur naar het balkon staat open. "Lekker een beetje frisse lucht. Ik houd ervan om buiten te zijn." Hij wijst op zijn werktafel die op blokken staat. "Ook dat moest worden aangepast."

Persoonlijk
Op de tafel liggen al wel stapels dossiers. "Ik lees alles, ook alle mails. Wel stel ik prijs op persoonlijk contact. Ik praat graag met alle medewerkers."

Hij vertelt dat hij altijd alles wil weten. "Het is belangrijk dat je ook de samenhang ziet. Alles heeft een raakvlak met elkaar. Als je aan iets sleutelt, heeft dat effect op alles. Daarom moet je niet eenzijdig naar dingen kijken."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant