Naar de rechter om ontruiming 'migrantenhotel' aan de Draaikom | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De rechter moet een uitspraak doen over het ontruimen van een woning aan de Draaikom.
De rechter moet een uitspraak doen over het ontruimen van een woning aan de Draaikom.

Naar de rechter om ontruiming 'migrantenhotel' aan de Draaikom

HUIZEN - Stankoverlast, kotsen in de tuin, boeren en scheten laten, geluidsoverlast, vanaf de ochtend barbecueën, afval, wietlucht. Het is een greep uit de klaagzang van vier bewoners aan de Draaikom.

De raadsman van de eigenaren van een pand in dezelfde straat hielden dit de kortgedingrechter in Almere voor, om zo hard te maken dat de overeenkomst met de huidige huurders ontbonden moest worden.

Ontruiming
Al in september hadden de eigenaren - een wat ouder stel- laten weten dat de huur werd opgezegd, maar de ondertekenaars van het huurcontract - een gezin en het Huizense arbeidsbemiddelingsburo Unforces B.V. - wilden dat niet. Om die reden stond het echtpaar voor de rechter in Almere en eist ontruiming van het pand.

In mei van dit jaar hadden ze de woning verhuurd aan een gezin met een kind. Ook het bedrijf Unforces ondertekende het huurcontract. Het bedrijf betaalt de huur. De man en de vrouw werken voor Unforces. Maar al vrij snel bleek dat steeds nieuwe bewoners, vooral arbeidsmigranten uit Oosteuropa gebruik maakten van het pand.

Migrantenhotel
"Het is gewoon een migrantenhotel geworden", vertelde de eigenaresse. "Het gezin is na een paar weken vertrokken en vervolgens is het een komen en gaan van mannen die hier komen werken."

Bij een inspectie bleek dat er in de gezinswoning acht slaapplaatsen waren gecreëerd, bestaande uit matrassen op de grond. De vertegenwoordiger van Unforces meende dat hij tijdens de ondertekening van het huurcontract had gemeld dat soms ook anderen van het pand gebruik zouden maken.

Makelaar
De makelaar, en tevens de tussenpersoon tussen eigenaar en huurder, die aanwezig was bij de ondertekening ontkende dat. "Daar is niet over gesproken", zo liet hij de rechter weten.

De rechter vroeg zich af of deze afspraken misschien op papier zijn gezet. Maar dat was niet het geval. Het was een mondelinge afspraak geweest aldus de vertegenwoordiger van Unforces.

Op 20 november doet de rechter uitspraak over de ontruiming.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>