Rector Yzaäk Jacobi (l) en vice-rector Jaap Augustijn voor de school die nu totaal opnieuw wordt gebouwd.
Rector Yzaäk Jacobi (l) en vice-rector Jaap Augustijn voor de school die nu totaal opnieuw wordt gebouwd. (Foto: Bob Awick)

Compleet nieuw en duurzaam schoolgebouw Erfgooiers College

HUIZEN - Als de gemeenteraad instemt met het het definitieve krediet dat nodig is, krijgt het Erfgooiers College een compleet nieuw schoolgebouw. Dat laat de gemeente weten.

In de eerste instantie was er alleen sprake van vernieuwing, maar de partij die na de Europese aanbesteding uit de bus komt als bouwer, Zenzo MV VOF, heeft een bieding gedaan voor een compleet nieuw schoolgebouw.

Bijna energieneutraal
Dit zal dan aardgasvrij, bijna energieneutraal en volgens Frisse scholen B worden opgeleverd. Het Erfgooiers College gaat daarnaast extra investeren in zonnepanelen.

Jaap Augustijn, plaatsvervangend rector en verantwoordelijk voor de nieuwbouw: "Wij zijn blij met de uitkomst van deze aanbesteding. De samenwerking met wethouder Verbeek en de ambtenaren was prettig."

Prettig werken
"Wij kunnen nu op weg naar een schoolgebouw dat voldoet aan de eisen van deze tijd en waar het voor leerlingen en leraren prettig werken is." De school zelf gaat 2 miljoen euro in de nieuwbouw stoppen.

Om de opdracht aan Zenzo gunnen is een krediet van de gemeente nodig van 11.032.000 euro. Al eerder heeft de gemeente 10.500.000 euro  hiervoor beschikbaar gesteld.

Lening
Om de school volledig energieneutraal te kunnen maken is een lening van maximaal 400.000 euro nodig, tegen 3% rente en een looptijd van 25 jaar. Het voorstel wordt op 7 februari in de gemeenteraad besproken.

Wethouder Marlous Verbeek: "Na bespreking en goedkeuring van de gemeenteraad kan het Erfgooiers College aan de slag met de bouw van een schoolgebouw dat duurzaam is en past bij het onderwijs dat in Huizen wordt geboden. Een van de uitgangspunten in ons coalitieakkoord."

Bouw
Als de raad instemt met het beschikbaar stellen van het krediet en de lening, kan het ontwerp worden uitgewerkt. Dan wordt ook de omgevingsvergunning aangevraagd. Start van de bouw is in augustus 2019 gepland. De oplevering vindt dan eind 2020 plaats.

Meer berichten