De burgemeester bezocht kort een vuurwerkles van Halt op Scholengemeenschap Huizermaat. Rechts Sanne die de les gaf.
De burgemeester bezocht kort een vuurwerkles van Halt op Scholengemeenschap Huizermaat. Rechts Sanne die de les gaf. Foto: Bob Awick

Burgemeester bij vuurwerkles Halt op Huizermaat

Algemeen

HUIZEN - Burgemeester Sicko Heldoorn heeft afgelopen maandag een les van Halt over vuurwerk bezocht op Scholengemeenschap Huizermaat. Hij voelde zich vereerd om aanwezig te mogen zijn bij de les aan klas 1vpa.

De leerlingen vonden het wel wat spannend toen de burgemeester bij hen in de banken aanschoof. Sanne Henke van Halt, het bureau dat zich richt op het voorkomen, bestrijden en straffen van jeugdcriminaliteit, was al even bezig met de les toen de burgemeester binnenkwam.

Jeugdstrafrecht
Op het schoolbord staat een trap getekend, die ze de trap van het jeugdstrafrecht noemt. Op de eerste tree staan de woorden politie en leerplicht. "Wie weet wat een misdrijf is", vraagt ze de klas.

Een van de leerlingen zegt droog: "Iemand neerschieten." Een ander noemt het vernielen van een bushokje en een volgende stelen en diefstal. Ook brandstichting en het afsteken van illegaal vuurwerk vallen eronder.

Spijbelt
"Maar ook als je spijbelt - dan kom je bij de leerplichtambtenaar terecht - of je bevinden op verboden terrein. Waarschijnlijk staat hier bij het schoolplein ook wel een bordje met verboden toegang", legt Sanne verder uit.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant