Gemeente: 6.000 euro schade rond jaarwisseling | Nieuwsblad voor Huizen
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
De vuurwerkvrije zones zijn volgens de gemeente succesvol.
De vuurwerkvrije zones zijn volgens de gemeente succesvol. (Foto: Bob Awick)

Gemeente: 6.000 euro schade rond jaarwisseling

HUIZEN De gemeente Huizen schat het totale schadebedrag van vernielingen van gemeentelijke eigendommen rond de jaarwisseling maximaal rond de 6.000 euro.

Er zijn, voor zover nu bekend, 4 lichtarmaturen beschadigd, 1 bushokje, een kliko van de GAD en een flink aantal verkeersborden vernield. De gemeente is op dit moment bezig om alle 400 prullenbakken die werden afgesloten weer open te maken. Maandag zullen deze weer allemaal open zijn.

Schade beperken
Doel van alle maatregelen die de gemeente neemt, is om de schade te beperken tot maximaal 10.000 euro en dat is gelukt. Vorig jaar lag het bedrag ook rond de 6.000 euro.

Er is op diverse plaatsen wat schade aan het wegdek. Schade aan gemeentelijke gebouwen zoals scholen en buurthuizen is er niet. Daarnaast is er ook geen schade bij de sportaccommodaties. Er waren weinig incidenten, in totaal 16, geen aanhoudingen en geen gewonden.

Vuurwerkoverlast
Er was tijdens de jaarwisseling relatief weinig vuurwerkoverlast. Wel was er in de dagen vóór de jaarwisseling al sprake van het nodige geknal.

De naleving van de wettelijke afsteektijden van 18.00 uur op 31 december tot 02.00 uur op 1 januari blijft een belangrijk punt van aandacht, aldus de gemeente.

Bij het vuurwerkmeldpunt Huizen zijn er dit jaar iets meer meldingen ontvangen dan de voorgaande jaarwisseling. Dit jaar waren dat er 693 en vorig jaar 682 meldingen.

Vuurwerkvrije zones
Wat opvalt vergeleken met de laatste twee jaar, is dat er meer overlast lijkt te zijn in week 52 in plaats van week 53. Het gaat om meldingen die ontvangen zijn in november en december. Hierbij heeft 95% aangegeven voorstander te zijn van vuurwerkvrije zones.

De vuurwerkvrije zones in winkelcentrum Oostermeent en bij het winkel-scholencomplex Holleblok waren wederom succesvol. Bewoners en winkeliers meldden dat het erg rustig is geweest. Er is geen schade. Ook in de andere winkelcentra, Kostmand en het Oude Dorp is er geen schade, laat de gemeente weten.

Alle afgesloten prullenbakken worden nu weer geopend, maandag moet dat klaar zijn.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226622&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371756&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=nieuwsbladvoorhuizen.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=127" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>