Foto: Pixabay

Wespenoverlast zwembad Sijsjesberg

HUIZEN - Zwembad Sijsjesberg heeft momenteel overlast van wespen. Dat laat de gemeente weten. "Wij doen ons best om de overlast zo goed als mogelijk te bestrijden."

Om het zwembadbezoek zo aangenaam mogelijk te maken, heeft de gemeente wel enkele tips voor bezoekers.

Tips
-Berg etenswaren goed op. Neem hiervoor bijvoorbeeld afsluitbare zakjes en vochtige doekjes mee. Let vooral goed op zoete dingen, zoals fruit, frisdrank, snoepjes en ijs.

-Draag geen parfum of aftershave. Wespen komen af op lekkere luchtjes, zoals parfum, aftershave, deodorant, zonnebrand en haarlak. Van deze producten zijn geurloze varianten beschikbaar.

-Blijf rustig. Veel mensen reageren instinctief op wespen en proberen ze weg te slaan. Wegslaan maakt ze echter alleen maar onrustiger en agressiever. Blijf rustig zitten en probeer de wespen met rustige bewegingen een andere kant op te leiden. Sta desnoods rustig op en blijf even uit de buurt staan tot ze weg zijn.

Gestoken
"Mensen die toch gestoken worden door een wesp kunnen de plek van de steek met natte doeken of een nat kompres koelen. Ze kunnen eventueel ook een zalf gebruiken tegen huidirritatie. Bijvoorbeeld een zalf met menthol, Aloë Vera of Calendula. Wie allergisch is moet meteen 112 bellen", aldus de gemeente.

Meer berichten