Tijdens de Huizerdag kon het publiek een winnaar kiezen uit tien geselecteerde foto's.
Tijdens de Huizerdag kon het publiek een winnaar kiezen uit tien geselecteerde foto's. Foto: Carin van den Berg

Poëzieavond en prijsuitreiking fotowedstrijd Amnesty

Mensen

HUIZEN - Amnesty Huizen organiseert ter gelegenheid van haar 50-jarig bestaan zaterdag 21 september vanaf 20.00 uur een poëzieavond in de Engel aan de César Francklaan.

Belangstellenden zijn welkom om naar poëzie te komen luisteren of om een gedicht voor te lezen dat zij zelf geschreven hebben of dat hun om welke reden dan ook iets te zeggen heeft. Gitarist Bas Menninga verzorgt de muzikale omlijsting.

Bezoekers die zelf willen voorlezen kunnen zich aanmelden via ellenderu@hotmail.com. Er is een programma tussen 20.00 uur en 22.00 uur, dat zo is samengesteld dat het gemakkelijk is om even in- en uit te lopen, maar dat ook uitnodigt om te blijven hangen. Voor een drankje en een hapje wordt gezorgd.

Fototentoonstelling
Tussen de programmaonderdelen door is er gelegenheid tot het bekijken van een fototentoonstelling over het thema 'Vrijheid'. Om 20.30 uur vindt de prijsuitreiking plaats. Maar liefst 70 foto's werden ingezonden.

Een jury, gevormd door leden van de Huizer Fotoclub Flevo en de Amnestygroep Huizen, koos de 10 beste foto's uit. Hiervan zijn groetenkaarten gemaakt, die kunnen worden gebruikt om een groet te sturen naar een gewetensgevangene.

Uit de krant