Zo ziet de grafiek er nu uit.
Zo ziet de grafiek er nu uit. Foto: Ruben Woudsma

Vuurwerkmeldpunt krijgt veel klachten over harde knallen

Algemeen

HUIZEN - Het aantal klachten bij Vuurwerkmeldpunt Huizen is enorm gestegen afgelopen weekeind. De teller staat nu al op 167 klachten.

"De achtergrond van de klachten is voornamelijk gericht op ‘harde knallen’, hoewel het dierenleed ook aan het toenemen is", laat initiatiefnemer Ruben Woudsma weten.

Harde dreunen
"Uit de klachten is geen specifieke wijk aan te merken waar veel klachten vandaan komen. Melders hebben vooral last van de harde dreunen die ’s avonds na 22.00 uur worden afgestoken."

Ruben is te spreken over de voorlichting die de brandweer geeft op de basisscholen en Halt op de middelbare scholen. “Het bespreekbaar maken van de overlast die het geeft is een juiste aanpak. Veelal hebben kinderen geen eens het idee dat ze vuurwerkoverlast geven."

Brief
Ouders van kinderen in een bepaalde leeftijd krijgen ook een brief. "De brief aan de ouders is een goede aanleiding om het gesprek over vuurwerk te voeren aan de keukentafel.”

De gemeente is inmiddels druk met het afsluiten van prullenbakken. “De kosten voor vervanging van prullenbakken zijn enorm en hier zijn veel leuke dingen voor te doen”, meent Ruben.

Meldingen
Tot vrijdag 3 januari 2020 blijft het Vuurwerkmeldpunt Huizen open. Iedereen blijft welkom om de komende weken meldingen te maken via de website van Ruben.

Wanneer het meldpunt onbereikbaar is kan een melding ook gemaakt worden via de e-mail naar ruben.woudsma@gmail.com of via de telefoon op 06-47310855.

Rapport
Na afloop van deze periode worden de meldingen verwerkt in een rapport. Dit rapport zal worden overhandigd aan de burgemeester van Huizen.

Uit de krant