Burgemeester Niek Meijer wil de vernieler(s) van de bushokjes hoe dan ook vinden.
Burgemeester Niek Meijer wil de vernieler(s) van de bushokjes hoe dan ook vinden. (Foto: Bob Awick)

Burgemeester: vernieler(s) bushokjes moeten zich melden

HUIZEN - Burgemeester Niek Meijer wil dat degene die de elf bushokjes in Huizen hebben vernield in de oudejaarsnacht zich melden. "Dit is verwerpelijk gedrag en onbestaanbaar dat het gebeurt."

De bushokjes zijn het bezit van Exterion. De burgemeester heeft met het bedrijf contact gehad en Exterion staat achter de aanpak van de gemeente om de daders koste wat het kost te pakken te krijgen.

Verdere stappen
"Ik geef ze vanaf maandag een week om zichzelf te melden, anders ga ik samen met het bedrijf verdere stappen ondernemen", laat de burgemeester weten.

Hij denkt dan aan het doen van aangifte, zodat de dader(s) het risico lopen om een strafblad te krijgen. Daarnaast is het wat hem betreft ook nog denkbaar dat er een beloning wordt uitgereikt. "Die vorderen we dan later terug op de dader(s)."

Melden
"Ik hoop dat degene die dit gedaan heeft of hebben zich melden. Dan kan ik met ze in gesprek. Ik geloof altijd in een tweede kans en wil er met ze uitkomen. Wel moet het duidelijk zijn dat dit niet zomaar kan", zegt de burgemeester.

"Ze kunnen zich melden via burgemeester@huizen.nl of met de gemeente bellen. Mensen die iets hebben gezien, kunnen dat ook doen. Eventueel anoniem via Misdaad Anoniem. Dan niet je naam zeggen, dan hangen ze op."

Meer berichten