Het kantoor aan Plein 2000 is volgende week gewoon open.
Het kantoor aan Plein 2000 is volgende week gewoon open. Foto: Vrijwilligerscentrale Huizen.

Coronahulp via Vrijwilligerscentrale Huizen

Mensen corona

HUIZEN - Vrijwilligerscentrale Huizen roept iedereen op die handje wil én kan helpen in deze periode om contact op te nemen. "Wij zijn er voor mensen, jong en oud, die zelfstandig wonen en niet kunnen terugvallen op familie, vrienden of mantelzorgers. Of voor wie andere hulp niet haalbaar of betaalbaar is", aldus directeur Jolanda Westrum.

Wie een boodschap kan doen, medicijnen kan bezorgen, vervoer naar een arts kan verzorgen of andere dingen kan doen, kan zich melden via thuishulp@vchuizen.nl of vanaf morgen bellen met 035 - 5267553 of 06- 39699058. 

Kantoor open
De vrijwilligerscentrale heeft zelf ook maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus te beperken. "Het kantoor blijft geopend en adviseert waar nodig. Ook aanvragen bij Thuishulp worden aangenomen."

"Wel treffen wij maatregelen om het besmettingsrisico voor iedereen te minimaliseren. Daarom is de bezetting op kantoor beperkt tot maximaal drie personen." Groepsbijeenkomsten zijn geannuleerd en worden opgeschort tot na 31 maart 2020.

Bezoek ouderen
Omdat het kabinet stelt dat bezoek aan ouderen moet worden beperkt, is er ook actie ondernomen. "Veel van onze vrijwilligers bezoeken deze doelgroep. Vrijwilligers van Thuishulp is daarom geadviseerd om zelf contact op te nemen met de hulpvrager om te kijken of het bezoek gewenst is. Wellicht kan het bezoek tijdelijk worden uitgesteld of telefonisch worden voortgezet. "

"De vergaande maatregelen hebben een heleboel negatieve gevolgen. Het coronavirus verspreidt zich razend snel en zo ook de eenzaamheid. En daar balen wij ontzettend van. Daarom starten we volgende week op Huizenvoorelkaar.nl met een actie om het vrijwilligerswerk door te laten gaan en naar mogelijkheden te zoeken, zodat mensen wel wat kunnen doen."

Uit de krant