Scholengemeenschap Huizermaat bereid net als het Erfgooiers College thuisonderwijs voor.
Scholengemeenschap Huizermaat bereid net als het Erfgooiers College thuisonderwijs voor. Foto: Linda Blok

Middelbare scholen bereiden thuisonderwijs voor

Mensen corona

HUIZEN - De middelbare scholen in Huizen zijn dicht. Zowel het Erfgooiers College als Scholengemeenschap Huizermaat bereiden op dit moment thuisonderwijs voor.

Op beide scholen zijn vandaag en morgen nog geen lesactiviteiten. Op het Erfgooierscollege zijn twee studiedagen ingelast. De school is vandaag open voor leerlingen van 10.00 tot 14.00 uur zodat zij hun boeken uit de kluisjes kunnen halen. Van de leerlingen wordt verwacht dat zij het geplande huiswerk deze dagen maken.

Scholengemeenschap Huizermaat is vandaag en morgen gesloten, behalve voor leerlingen van ouders in cruciale beroepsgroepen. De twee dagen worden gebruikt om het lesprogramma voor de komende weken voor te bereiden. 

Examenleerlingen
De Huizermaat begint woensdag 18 maart met het bieden van wat strikt noodzakelijk is, meldt zij de ouders: onderwijs bieden aan examenleerlingen en opvang verlenen aan wie dat nodig heeft. Voor de overige leerlingen start het thuisonderwijs vooralsnog op woensdag.

"Wij zullen onze examenleerlingen zo goed mogelijk begeleiden en voorbereiden op hun examens. We zullen ook pogen leerlingen die extra zorg behoeven zo goed mogelijk te bedienen. Voor de overige leerlingen betekent dit dat wij hen zo snel mogelijk zullen informeren over de wijze waarop het onderwijsleerproces middels thuisonderwijs voortgang zal vinden."

Steun en betrokkenheid
"Uiteraard mag u van ons verwachten dat wij er alles aan (zullen) doen om uw zoon/dochter zo goed mogelijk te bedienen en te begeleiden. We hopen daarbij ook op uw steun en betrokkenheid."

"We zullen u zo goed mogelijk op de hoogte houden van alle ontwikkelingen en u over de verdere voortgang nader informeren. Wij realiseren ons dat we veel van u en uw zoon/dochter vragen, maar hopen op uw begrip. We hadden deze afweging liever niet willen maken, maar achten dit gezien de omstandigheden nu wel noodzakelijk."

Aangepaste lestijden
Leerlingen van het Erfgooiers College starten donderdag 19 maart met aangepaste lestijden. "In de ochtend (van 9.00 uur tot 13.00 uur) wordt er onderwijs aangeboden. Dit is een mix van digitale klassikale lessen, digitale uitleg van opdrachten en een mogelijkheid om docenten vragen te stellen via een chatfunctie", meldt de school op haar website.

"In de middag kunnen leerlingen aan de slag met opdrachten en huiswerk. Woensdag zullen wij de leerlingen informeren hoe hun programma er precies uit komt te zien. We zullen de ouders regelmatig op de hoogte houden van keuzes die hierin gemaakt worden. We vragen hierbij aan de ouder(s)/verzorger(s) er bij uw zoon/dochter op aan te dringen dat ze thuis aan de slag gaan met de gefaciliteerde lessen/instructies."

Uit de krant