Dirk en Aty Schrier wilden geen bezoek voor hun 65-jarig huwelijk in verband met het coronavirus.
Dirk en Aty Schrier wilden geen bezoek voor hun 65-jarig huwelijk in verband met het coronavirus. Foto: Helga Zanen

Echtpaar Schrier viert 65-jarig huwelijk zonder bezoek

Mensen

HUIZEN - Dirk en Aty Schrier zijn vandaag 65 jaar getrouwd. Normaliter is het dan groots feest en komt de burgemeester langs. Het paar zag echter af van bezoek in verband met het coronavirus.

"We zijn per slot van rekening beide al 90 jaar. Dan zit je in de risicogroep. Dus hebben we netjes bedankt voor een bezoek." Ook beide dochters en de twee kleindochters komen niet.

Wel taart
"Gelukkig hebben we pasgeleden wel onze verjaardagen gevierd. Nu doen we het maar even zonder." Wel was er vandaag taart, meegenomen door hulp Helga van Zanen, die ook de foto maakte van het paar.

"Zonder haar zouden we op dit moment niet kunnen. Ze komt twee keer per week en neemt nu ook de boodschappen mee. Dat doet mijn vrouw normaliter zelf. Heel jammer, want we komen graag buiten."

Marineman
Het paar leerde elkaar kennen in Den Helder. Dirk is marineman en de vader van Aty was dat ook en beide waren gelegerd in Den Helder.

Hoe het precies in elkaar zat, weet Dirk niet meer zo goed, maar het komt er op neer dat ze uiteindelijk 65 jaar geleden getrouwd zijn.

Nieuw-Guinea
"In Vlaardingen", zegt hij. Daar was hij op dat moment gelegerd. "We trouwden omdat ik 1,5 jaar naar Nieuw-Guinea zou gaan." Zo was Aty goed verzorgd, mocht er iets gebeuren.

Uiteindelijk zijn ze 13 jaar geleden in Huizen komen wonen. "Onze oudste dochter woont hier. Wij woonden inmiddels in Zwijndrecht en het huis werd te groot en het op en neer rijden wilden we ook niet meer."

Met plezier
"Het huis hebben we helemaal naar onze zin kunnen laten verbouwen en we wonen hier met plezier", gaat hij verder.

Het verbaast hem zelf wel een beetje dat ze als paar de 65 jaar samen hebben gehaald en dat ze beide ook al 90 zijn.

Geheim
Het geheim? Dirk lacht: "Ik weet het eigenlijk niet. Ik denk dat het komt, omdat wij ons altijd nog wel vermaken."

Tot vorig jaar hadden ze nog een auto. Nu wordt er niet meer zelf gereden. "We gaan met de Wmo-taxi nog wel eens op pad. We vinden het heerlijk om buiten te wandelen."

Gedeisd
Voorlopig houdt het paar zich vanwege het coronavirus wel gedeisd. "Vroeger had mijn zusje difterie. Moesten we ook thuisblijven. Dus dat komt wel goed."

De echtgenoten hopen nog jaren van elkaar en het leven te mogen genieten. Ze kijken er wel al naar uit om dat ook weer straks buiten hun huis te kunnen doen.

Uit de krant