corona

Videoboodschap burgemeester Niek Meijer

HUIZEN - De gemeente Huizen heeft een videoboodschap op haar site gezet waarin burgemeester Niek Meijer ingaat op de impact die het coronavirus heeft op Nederland en de gemeente Huizen.

Hierin zegt hij het volgende:

Het coronavirus heeft een grote impact op Nederland, en ook op Huizen. Scholen zijn dicht, evenementen en bijeenkomsten zijn afgelast en de horeca heeft de deuren moeten sluiten. Ook wij als gemeente Huizen hebben onze dienstverlening aangepast.

De maatregelen van het kabinet zijn erop gericht het aantal besmettingen met het virus zoveel mogelijk te beperken. De gemeente Huizen volgt de landelijke maatregelen en onderschrijft de richtlijnen van het RIVM. Ik roep u op dit ook te doen, omdat het alleen werkt als wij dat samen doen. En dat legt een grote verantwoordelijkheid op uw schouders.

Ik heb veel contact met inwoners, ondernemers en organisaties. Zowel telefonisch als persoonlijk, natuurlijk met gepaste afstand. Ik voel de onzekerheid bij mensen. Voor mijzelf is het ook zoeken. Hoe blijf ik in verbinding met u? Wat verwacht u van mij? Misschien is het wel het zoeken naar het nieuwe ‘normaal’. In die zin dat we door deze situatie gedwongen worden na te denken hoe anders met elkaar om te gaan op een manier die voor iedereen goed voelt. Ik merk aan mijzelf dat dat energie vraagt en ook geeft. Het vraagt het loslaten van gebaande paden. Elkaar ruimte geven. Samen ontdekken we een nieuwe route.

Tegelijkertijd voel ik ook kracht en veerkracht. Dat kenmerkt ons als samenleving. Dit is het moment waarop wij kunnen laten zien hoe wij elkaar door deze moeilijke tijd kunnen slepen. Door er te zijn voor elkaar. Door solidair te zijn en door te accepteren dat dingen anders lopen dan anders. Dat geeft mij een warm gevoel.

Laten we elkaar helpen. Dat kan met kleine dingen. Een boodschap doen voor de buurvrouw, een extra telefoontje naar iemand die eenzaam is…kortom oog voor elkaar hebben. En durf te vragen als u hulp nodig heeft. Anderen zien dat misschien niet, maar willen wellicht dolgraag helpen. Laten we er voor elkaar zijn! Zo halen wij het beste uit onze Huizer samenleving.

Dank u wel.

Meer berichten