Een lege klas, maar wel thuisonderwijs bij de Beatrixschool.
Een lege klas, maar wel thuisonderwijs bij de Beatrixschool. (Foto's: Beatrixschool)
foto's

Kijkje in een lege Beatrixschool en thuisonderwijs

HUIZEN - Locatieleider Michiel van den Brink van de Beatrixschool geeft een inkijkje in een lege school en hoe de afgelopen week verlopen is voor hem en de leerkrachten.

"We begeven ons in een zeer bijzondere en bizarre situatie. Een school zonder kinderen.... dat klopt niet. Het is onnatuurlijk en voelt bijna onheilspellend", zegt hij.

Leeg lokaal
"Maandag stonden de leerkrachten voor het eerst in een leeg lokaal. De komende 3 weken geen klas. Hoe moet dat?"

"Daar hebben we op de Beatrixschool dezelfde dag nog het antwoord op gevonden. Iedere leerkracht, jong of oud wordt full-time vlogger. En dat zijn ze!"

YouTube-kanalen
"In recordtempo zijn maandag 8 YouTube-kanalen aangemaakt. Ieder kind kan thuis iedere dag om 9.30 uur zijn of haar eigen juf of meester zien."

"Goedemorgen klas.... heet deze dagelijkse welkomstboodschap, want we willen koste wat het kost in verbinding blijven staan met de kinderen."

Lessen
"Naast het welkom 's ochtend hebben de kinderen een lesrooster thuis, waarop ze kunnen zien wat van dag tot dag gemaakt moet worden. Hierop is aangegeven bij welke lessen uitleg van de leerkracht hoort. Die uitleggen verschijnen ook op YouTube."

"Daar waar aan het begin van de week de meeste leerkrachten nog wat onwennig de camera inspraken, staan er nu heuse statieven thuis en in de klassen."

Kokstenue en boerin
"In groep 1 leest juf Anneke in kokstenue voor, in groep 3 is juf Jennifer verkleed als boerin en ook meester Piet van groep 6 is inmiddels de video's aan het bewerken op zijn computer."

"In groep 8 wordt iedere dag een leerling in het zonnetje gezet en de kanalen krijgen hoe langer hoe meer views en abonnees. Kinderen reageren en vertellen de juf wie de volgende keer in het zonnetje staat."

Nieuwsgierig?
"Lockdown? Voor ons niet, want wij zijn er iedere dag voor onze kinderen!" Nieuwsgierig naar wat de leerlingen zien? Hieronder de linkjes naar de BEA YouTube-kanalen:

 Groep 8   Groep 7   Groep 6   Groep 5   Groep 4   Groep 3   Groep 2   Groep 1 

En zo ziet het thuisonderwijs er uit:Meer berichten