Foto: RIVM
corona

Liveblog corona in Huizen 30 maart-5 april

HUIZEN - Vandaag starten we met een nieuw liveblog voor komende week, waarin we het nieuws rondom de coronacrisis in het kort bijhouden.

Tekst ververst automatisch

Dit liveblog wordt regelmatig bijgehouden, maar er kan tijd zitten tussen het moment waarop een nieuwsbericht gepubliceerd is en het in dit blog wordt vermeld. Er is ook een dossier over corona. Klik op het blokje corona boven de titel of hier om alle berichten die te maken hebben met corona op onze website overzichtelijk bij elkaar te zien in dit dossier. Zelf iets te melden aan ons? Mail naar redactie@NieuwsbladvoorHuizen.nl.

Het liveblog van 23 tot en met 29 maart is hier te vinden.
Het liveblog van 12 tot en met 22 maart is hier te vinden.

Zondag 5 april

16.58 uur Lichte toename coronapatiënten in Tergooi
Het aantal patiënten dat met corona in Tergooi ligt is zondag ten opzichte van een dag eerder iets toegenomen: van 26 naar 29. Lees hier meer.

Zaterdag 4 april

19.04 uur 26 coronapatiënten in Tergooi; zeven patiënten overleden 
Momenteel zijn 26 patiënten in Tergooi opgenomen die bewezen besmet zijn met het coronavirus. Er zijn zeven patiënten overleden. Hoeveel besmette Tergooi-medewerkers in thuisisolatie zitten, vermeldt het ziekenhuis niet. Lees hier meer.

16.53 uur Ouders en leerlingen bedanken Huizermaat met spandoek
"Dat ouders de moeite nemen om dit te schrijven is echt geweldig", laat een woordvoerder van Scholengemeenschap Huizermaat weten naar aanleiding van het spandoek aan de gevel van de school en de reacties die ze krijgt van ouders en leerlingen. Lees hier het bericht.

12.38 uur Help meer inzicht te geven in corona-epidemie via COVID Radar-app
Mensen kunnen het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) helpen met onderzoek naar de corona-epidemie. Hiervoor kunnen zij de app COVID Radar downloaden en daar dagelijks een vragenlijst invullen. Lees hier meer.

7.27 uur Boa's en burgemeester over handhaven coronamaatregelen: 'We moeten het samen doen'
Burgemeester Niek Meijer is gisterenavond samen met boa, wat staat voor buitengewoon opsporingsambtenaar, Danny Knaap mee geweest op zijn ronde. Na afloop doen ze samen verslag met collega's Chris Nouwen en Mohammed El Kandoussie. "Die zijn we onderweg regelmatig tegengekomen", aldus de burgemeester. Het uitgebreide artikel lees je hier.

Vrijdag 3 april

21.16 uur Parkeerplaatsen bij Gooise natuur open
In tegenstelling tot parkeerplaatsen elders in het land zijn de parkeerplaatsen bij de Gooise natuurgebieden komend weekend wel open. Het Goois Natuurreservaat verzoekt ieder wel - ondanks het mooie weer dat eraan komt - zoveel als kan om thuis te blijven. Lees hier meer.

18.32 uur Geen Theaterroute Huizen, wel speciaal coronalied
Initiatiefnemer van Theaterroute Huizen, Johan Verheij, en de muzikaal leider van de theaterroute, Mark Lippe, hebben een lied geschreven dat in deze tijd van het coronavirus verbinding, troost en hoop kan brengen. Luister het lied hier onder het artikel.

17.40 uur Tergooi geeft inkijkje in Corona-IC afdeling
"Ik hoop dat dit filmpje u inzicht geeft in hoe wij op dit moment het corononavirus proberen te bestrijden en uw naasten proberen te behandelen." Dat zegt intensivist Peter van der Molen in een filmpje van Tergooi waarin het ziekenhuis wil laten wat er precies gaande is op de voor buitenstaanders compleet afgesloten Corona-IC afdeling. Kijk hier naar het filmpje en het verder bericht.

15.06 uur Vrijwilligerscentrale: Richtlijnen boodschappen halen voor anderen
Vrijwilligerscentrale Huizen heeft een aantal richtlijnen opgesteld voor het halen van boodschappen waar hulpvragers en hulpverleners zich aan kunnen houden. Heel veel mensen willen een handje helpen in deze tijd van het coronavirus. Wij hebben geconstateerd dat er zeer inventief wordt gehandeld, maar niet altijd op een juiste wijze." Lees hier meer.

8.00 uur Water staat Voedselbank Gooi & Omstreken aan de lippen 
Voedselbank Gooi & Omstreken heeft de gemeenten met hun voedselbankklanten gevraagd financieel bij te springen, omdat het aantal nieuwe klanten tijdens deze coronacrisis met meer van 10 procent is gestegen. Lees hier het hele bericht.

Donderdag 2 april

18.52 uur Aantal coronapatiënten in Tergooi gedaald
Het aantal coronapatiënten binnen Tergooi is sinds gisteren gedaald van 32 naar 26. Daarvan liggen er net als gisteren tien op de intensive care. Het ziekenhuis maakt zich zorgen over mensen met ernstige klachten, zoals een dreigend hartinfarct, die zichzelf niet als spoedgeval zien. Lees hier meer.

16.20 uur Wethouder: 'Lokale ondernemers zoveel mogelijk ondersteunen'
Wethouder Bert Rebel (Economie) heeft vanmiddag de eerste foodbox ‘De Smaak van Huizen’ in ontvangst genomen uit handen van initiatiefnemer Gaby van Gestel. "Dit is een creatieve manier om deze crisis om te zetten in een kans. Ondernemers hebben het zwaar op dit moment. Als gemeente willen we ze waar mogelijk steunen", laat hij weten. Lees hier het uitgebreide verhaal.

15.00 uur GAD: Zet papiercontainer eerder aan de straat
Zet de papiercontainer voortaan vóór 7.30 uur aan de straat, is de dringende oproep van de GAD. Want ook bij de papierinzameling ondervindt de GAD de gevolgen van het coronavirus. Lees hier meer.

11.40 uur Webinar 'Hoe kom je als gezin de coronaperiode door'?
Jeugd en Gezin geeft voor ouders uit Gooi en Vechtstreek donderdag 9 april de webinar ‘Hoe kom je als gezin de coronaperiode door?’. Na aanmelding is de workshop gratis te volgen tussen 20.30 en 21.30 uur. Lees hier het bericht.

9.34 uur 1 aprilgrap De Gouden Kraal: huiswerk voor de ramen hangen
Leerlingen van De Gouden Kraal hebben vanmorgen om 9.00 uur gehoord dat zij gisteren te maken hebben gehad met een 1 aprilgrap. "We hebben groep 3 tot en met 8 gisteren gezegd dat we 's middags een rondje langs de huizen zouden maken om het huiswerk te controleren", legt Sophie Ensink, onderwijsassistent en stagiaire voor groep 7/8 uit. Lees hier meer.

9.23 uur Toiletten op Gooise campings blijven dicht
Er geldt de komende tijd een verbod op het gebruik van sanitaire voorzieningen op of bij recreatievoorzieningen in deze regio. Dat heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek - burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum - besloten. Doel van de maatregel is verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Lees het bericht hier.

Woensdag 1 april

17.17 uur In 2020 helaas geen voorleeskampioenen
Stichting Lezen heeft besloten om de Voorleeswedstrijden 2020 af te gelasten naar aanleiding van de coronamaatregelen. Lees hier meer.

14.53 uur Veertien inwoners Gooi en Vecht overleden aan coronavirus
Het aantal met corona besmette patiënten in 't Gooi en de Vechtstreek loopt steeds verder op. Inmiddels zijn veertien inwoners van deze regio (vier bevestigd en tien ernstig verdacht) overleden aan de gevolgen van het virus. Lees hier het bericht.

12.11 uur GGD Gooi en Vechtstreek gaat zorgmedewerkers testen
GGD Gooi en Vechtstreek gaat zorgmedewerkers testen op COVID-19, het coronavirus. Dit is mogelijk doordat de testcapaciteit sterk wordt uitgebreid in Nederland. Lees hier meer.

9.49 uur Maatregelen rondom ophalen wikkelkoekenactie Stichting Albanië Comité Huizen
De wikkelkoeken die zijn besteld ten behoeve van de Stichting Albanië Comité Huizen kunnen zaterdag 4 april opgehaald worden. Er is een aantal maatregelen genomen vanwege adviezen rondom het coronavirus. Lees hier het bericht.

Dinsdag 31 maart

20.55 uur KNVB: Competities amateurvoetbal niet hervat
Met het oog op de dinsdag door het kabinet aangekondigde maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, heeft de KNVB na beraad besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat. Lees hier meer.

19.51 uur Verlenging van coronamaatregelen, scholen en horeca langer dicht
De 'intelligente lockdown', zoals minister-president Mark Rutte het noemt, duurt nog 22 dagen langer. De geldende coronamaatregelen blijven van kracht tot en met dinsdag 28 april. Dat is de boodschap van het kabinet. Lees hier het bericht.

19.43 uur Binnen 24 uur verpleegunit in hotel De Witte Bergen
Een vleugel van hotel De Witte Bergen in Eemnes wordt morgen ingericht en in gebruik genomen voor coronapatiënten uit de regio 't Gooi en de Vechtstreek die geïsoleerd verpleegd moeten worden. Het gaat in eerste instantie vijftien kamers. ISZA-verpleegkundige Meike Dieperink uit Huizen vertelt hier haar hele verhaal.

19.01 uur Tergooi breidt intensive care uit voor coronapatiënten
Tergooi zal voor komend weekend de intensive care-afdeling opschalen naar van twaalf naar vijftien bedden voor coronapatiënten. Deze extra bedden komen in het Hilversumse ziekenhuis. Lees hier meer.

18.41 uur Zorgorganisaties vangen ook coronapatiënten op
De zorgorganisaties in de regio Gooi en Vechtstreek hebben aparte COVID-19 afdelingen opgezet binnen hun eigen organisaties. Bij deze extra zorglocaties kunnen mensen terecht die besmet zijn met het coronavirus, die niet langer thuis kunnen blijven, maar bij wie de zorgzwaarte te licht wordt bevonden voor opname in een ziekenhuis. Lees hier het bericht.

18.20 uur RIVM meldt vanaf vandaag aantal opgenomen patiënten in plaats van besmettingen
Het RIVM meldt vandaag op haar site niet meer het aantal besmette patiënten in een gemeente, maar het aantal ziekenhuisopnames per gemeente. Op 26 maart waren er omgerekend 8 besmettingen in Huizen. Vandaag zijn er 9 mensen opgenomen in het ziekenhuis. Lees hier meer.

14.42 uur Roomboter gevulde hartkoeken voor zorgpersoneel
Jan Koelewijn van 't Stoepje, de bakkerskraam die zowel in de Oostermeent als in het Oude Dorp op de markt staat, heeft het zorgpersoneel van Voor Anker, De Marke - De Meenthoek en De Bolder vandaag verrast met roomboter gevulde koeken in de vorm van een hart. Lees hier het artikel.

12.10 uur 1.000kaartenactie voor ouderen verzorgingstehuizen
De 1.000kaarten actie die Marian van den Berge samen met Marcel Vredeveld is gestart, loopt als een trein. Inmiddels zijn al zo'n 700 kaarten naar verzorgingstehuizen gebracht. Lees hier het uitgebreide verhaal.

Maandag 30 maart

17.38 uur Nu 39 coronapatiënten in Tergooi 
Er zijn nu 39 patiënten in Tergooi opgenomen die besmet zijn met het coronavirus. Hiervan liggen negen patiënten aan de beademing. Inmiddels zijn vijf patiënten overleden. Er zijn dertien besmette medewerkers die momenteel in thuisisolatie verblijven. Lees hier het artikel.

17.18 uur Regels markt goed nageleefd
Bezoekers en marktkooplui hebben de nieuwe regels voor de markt zaterdag goed nageleefd. Dat laat de gemeente desgevraagd weten. Lees hier meer.

15.25 uur SamenLoop voor Hoop Huizen voor dit jaar afgelast
De SamenLoop voor Hoop, die dit jaar op 12 en 13 juni zou worden gehouden om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker, is vanwege het coronavirus voor dit jaar afgelast. Er wordt gekeken of het in juni 2021 plaats kan vinden. Zie hier het bericht.

6.57 uur Hangen als een luiaard bij thuisonderwijs Rehoboth
De leerkrachten van de Rehoboth missen de kinderen en maken dat duidelijk in het raam, zodat de leerlingen dat lezen als ze langs de school komen. De school geeft nu zo'n twee weken thuisonderwijs en dat kan ook leuk zijn. Zo liet de meester zien hoe een luiaard in de boom hangt en deden kinderen dat thuis na. Zie hier het artikel met foto's.

Meer berichten