Meer ruimte en minder mensen op de markt afgelopen zaterdag.
Meer ruimte en minder mensen op de markt afgelopen zaterdag. (Foto's: Bob Awick )
corona

Regels markt goed nageleefd

HUIZEN - Bezoekers en marktkooplui hebben de nieuwe regels voor de markt zaterdag goed nageleefd. Dat laat de gemeente desgevraagd weten.

"De aangepaste opstelling zorgde voor meer loopruimte voor de bezoekers. Het was een stuk rustiger dan normaal, waardoor het goed te doen was om afstand te houden. Alle kraamhouders hebben zich extra ingespannen en maatregelen genomen, waardoor het allemaal goed verlopen is." 

Fietsen
Minpuntje van al die ruimte was dat mensen nu kans zagen om over de markt te gaan fietsen. "Dat is natuurlijk niet de bedoeling, omdat dat weer tot nieuwe gevaarlijke situaties kan leiden."

Burgemeester Niek Meijer en verantwoordelijk wethouder Bert Rebel zijn ook zelf op de markt geweest om poolshoogte te nemen. Beiden zijn positief over het gedrag van de marktbezoekers. "Het is indrukwekkend hoe iedereen zijn best doet om afstand tot elkaar te houden", aldus de burgemeester.

Alle kramen
Een aantal gemeente in de regio heeft de keuze gemaakt om alleen nog food-kramen op de markt toe te laten. Huizen heeft hier een andere keuze in gemaakt, omdat de gemeente de voorkeur heeft om de markt zo 'normaal' mogelijk door te laten gaan. Met alle kramen dus.

"De veiligheid blijft uiteraard het belangrijkste uitgangspunt. Dit wordt steeds opnieuw bekeken en indien nodig wordt er ingegrepen of worden aanvullende maatregelen getroffen. Zaterdag bleken de genomen maatregelen voldoende om de markt veilig te laten verlopen."

Geen boetes
Er werden dan ook geen boetes uitgedeeld voor het niet opvolgen van de aanwijzingen. Deze boete bedraagt overigens 390 euro.

Meer berichten