Triagetenten bij Tergooi.
Triagetenten bij Tergooi. (Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché)
video corona

Aantal opgenomen coronapatiënten in Tergooi daalt met drie; nu 16 bedden bezet

REGIO - Op dit moment zijn er negentien patiënten in Tergooi opgenomen die bewezen besmet zijn met het coronavirus. Er zijn zestien patiënten overleden.

Om verdere besmetting met het coronavirus te voorkomen staan er voor de hoofdingangen van Tergooi Hilversum en Blaricum speciale triagetenten. Hier worden alle patiënten en bezoekers van Tergooi ondervraagd op coronaverschijnselen. In beide ziekenhuizen zijn speciale corona-afdelingen en een Corona-IC Unit.

Begeleiders
Het meenemen van begeleiders bij afspraken op de poliklinieken is niet toegestaan. Patiënten die een afspraak hebben op de polikliniek mogen géén begeleider meenemen, met uitzondering van: kinderen tot en met 16 jaar, zwangere vrouwen die komen voor hun bevalling, patiënten die niet in staat zijn alleen hun polikliniek bezoek af te leggen en patiënten die van hun arts nadrukkelijk het verzoek hebben gekregen om een begeleider mee te nemen.

Geen tolken
"Ook voor tolken geldt dat zij niet als begeleider het ziekenhuis in mogen. Om een patiënt toch te kunnen helpen, adviseren we naasten om gebruik te maken van Facetime, Skype of een andere vorm van videobellen. Lukt dat niet, dan kan Tergooi de tolkentelefoon inzetten", meldt het ziekenhuis op haar website.

Meer berichten