In september starten in kleine groepen ook weer de computerlessen.
In september starten in kleine groepen ook weer de computerlessen. Foto: Brassershoeve

Computer helpdesk in De Brassershoeve start weer

Algemeen

HUIZEN - De computer helpdesk voor mensen die hulp nodig hebben bij het oplossen van een computerprobleem start op 21 juli weer in De Brassershoeve aan de Waterstraat 2. Vooralsnog is de helpdesk alleen geopend op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. In verband met de Corona maatregelen kunnen er twee personen gelijktijdig worden geholpen.

Na ruim drie maanden in de bekende lockdown te hebben verkeerd, is men bij de Brassershoeve in Huizen weer gestart met het organiseren van activiteiten voor senioren. Dit gaat natuurlijk nog gepaard met de nodige 'mitsen en maren', want nog steeds zijn de RIVM-richtlijnen van kracht zolang het virus onder ons is.

Hard gewerkt
Veel vrijwilligers van de Brassershoeve hebben hard gewerkt om het gebouw op een veilige manier toegankelijk te maken en ervoor gezorgd dat er volgens de regels gezamenlijke activiteiten kunnen worden ondernomen. Dat hier een grote behoefte aan is bleek wel uit de vele reacties van bezoekers die de afgelopen maanden bijna al hun sociale contacten moesten missen.

Inmiddels kan er in de Brassershoeve onder andere weer veilig worden gebiljart, een kaartje worden gelegd, geschilderd en ook de dam en schakers komen weer aan hun trekken. Natuurlijk is er altijd ruimte voor een praatje en een drankje.

Cursussen
Ook gaat men weer van start met het aanbieden van de bekende computer en smartphone cursussen. Deze kunnen zowel individueel worden gegeven alsook in groepsverband van maximaal drie personen.

Cursussen in groepsverband gaan bij voldoende deelname weer van start vanaf eind september. Inschrijfformulieren hiervoor zijn te verkrijgen bij de Brassershoeve of kunnen per mail of telefoon worden aangevraagd en tevens van de website debrassershoeve.nl worden gedownload.

Telefonische inlichtingen over de computercursussen zijn verkrijgbaar bij bij Geert Vedder 06-11419308 of per email:
cursussen@debrassershoeve.nl.

Uit de krant