Een van de groepen aan de wandel in de natuur rondom Huizen.
Een van de groepen aan de wandel in de natuur rondom Huizen. (Foto: WCH)

Wandel Challenge Huizen wandelt de zomer door

HUIZEN - Meerdere groepen deelnemers en begeleiders van de Wandel Challende Huizen (WCH) wandelen weer enthousiast op maandagochtend en woensdagavond. Deze groepen gaan in de zomer gewoon door en mensen zijn welkom om mee te wandelen. Ook vrijwilligers zijn welkom.

Door de coronamaatregelen werd ieders geduld op de proef gesteld, maar sinds enige weken wordt er door meerdere groepen gewandeld. Eerst op kleine schaal, maar nu de maatregelen nog meer versoepeld zijn, is uitbreiding mogelijk.

Zo is er op donderdagmorgen ook een groepje gestart voor mensen die met een rollator lopen. Groepswandelen in de buitenlucht is nu sociaal en veilig te organiseren.

Gezondheid
De Wandel Challenge Huizen wordt georganiseerd door Versa Welzijn en Fitstars, met ondersteuning van de Bas van de Goor Foundation. De begeleiding wordt verzorgd door vrijwilligers. Iedereen die wil werken aan gezondheid, of dat nou gaat om een betere bloedsuikerspiegel, een gezond gewicht of meer weerstand en conditie, is welkom.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Er wordt gewandeld in de omgeving van Huizen, met voor wie dat wil af en toe een uitstapje naar een ander natuurgebied in het Gooi. Naast de vaste wandelmomenten kunnen de deelnemers via een Whatsappgroep nog onderling afspreken om extra te wandelen. Wie zich aan wil melden kan dit via de website doen: Wandel Challenge Huizen

Vrijwilligers
Ook nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom. Wie ervaring heeft met wandelen en de natuur rondom Huizen kent kan zich aanmelden. Ook vrijwilligers met een (sport)medische achtergrond zijn welkom, ter ondersteuning van de startende deelnemers en deelnemers met een medische achtergrond.

Voor meer informatie of aanmelden als vrijwillige begeleider: Nazya Guelcher via nguelcher@versawelzijn.nl of Anneke van der Veer via 06 110 791 10.

Meer berichten