Het fietsteam van De Bolder met hun duofietsen.
Het fietsteam van De Bolder met hun duofietsen. Foto: De Bolder

Vrijwilligers fietsen voor nieuwe duofiets voor De Bolder

Mensen

HUIZEN - Een groep van zeven vrijwilligers stapt 19 september op de fiets om geld op te halen voor een nieuwe duofiets voor Vivium De Bolder.

Vorig jaar fietsten ze mee met 2bike4alzheimer, een fietstocht van 24 uur om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar Alzheimer. Dat ging dit jaar niet door wegens corona en daarom hebben ze hun eigen fietstocht opgezet.

Nieuwe duofiets
Dit jaar fietsen ze voor een nieuwe duofiets voor de bewoners van De Bolder. In De Bolder wonen mensen met dementie en met een duofiets kunnen zij, samen met een vrijwilliger, een rondje fiets in de omgeving.

Op een duofiets zitten de bestuurder en de bijrijder naast elkaar. Dat gaat nu coronaproef weer door, zowel de bewoner als de vrijwilliger dragen beiden een plastic kap die het gezicht van het haar tot aan de kin afschermt.

Vergeet-mij-nietje
De 19e september gaat de groep fietsvrijwilligers 300 kilometer in 16 uur afleggen. Ze rijden vijf rondjes van 60 kilometer, elke keer starten ze vanaf het plein voor De Bolder. Ze fietsen een rondje Naardermeer, Oostvaarderplassen, oostelijk naar Soest en aan de westkant een keer richting Ankeveen en richting Abcoude.

De vijf rondjes zijn samen een vergeet-mij-nietje, het symbool van Alzheimer Nederland. Elk rondje wordt in tweetallen gereden en het eerste tweetal vertrekt om 04.00 uur ’s ochtends. Om 20.00 uur ’s avonds verwachten ze terug te komen van de laatste ronde en te finishen op het plein bij De Bolder.

Doneren
Zo’n nieuwe duofiets kost 6000 euro en dat is dan ook het streefbedrag voor deze fietsactie. Doneren kan via voordeouderen.nl. Bij ‘bekijk inzamelacties’ kijken bij ‘Fietsen voor een duofiets’. Er is al ruim 4.600 euro opgehaald.

Wie het het fietsteam wil komen aanmoedigen is op 19 september tussen 4.00 en 20.00 uur welkom op het plein voor Vivium De Bolder aan de Akkerweg 57.

Uit de krant