Maarten van Weel geeft informatie over hoe een woninginbraak te voorkomen.
Maarten van Weel geeft informatie over hoe een woninginbraak te voorkomen. Foto: Bastiaan Miché

Online lessen weerbaarheid en veiligheid

Algemeen

HUIZEN - De Week van de veiligheid staat in Huizen in het teken van weerbaarheid. Er zijn diverse (online) activiteiten waarbij inwoners leren hoe zij kunnen voorkomen dat zij slachtoffer worden van criminaliteit. 

De week start 5 oktober met een videopresentatie over online fraude via www.huizen.nl/veilighuizen. In deze videopresentatie bespreekt burgemeester Niek Meijer onder andere whatsappfraude en phishing mails. 

Op dinsdag 6 oktober wordt een online webinar over nepnieuws gegeven door Beeld en Geluid uit Hilversum. Deze webinar vindt digitaal plaats van 19.30 tot 21.00 uur en gaat in op het bestaan en herkennen van nepnieuws. Aanmelden voor de webinar kan via een e-mail naar h.versteeg@huizen.nl.

Op woensdag 7 oktober wordt een videopresentatie over ondermijning op de veiligheidswebsite en social media kanalen van de gemeente Huizen geplaatst. In deze videopresentatie bespreekt burgemeester Niek Meijer ondermijning, signalen van ondermijning en de aanpak van ondermijning door de gemeente en haar veiligheidspartners.

Woninginbraak

Op donderdag 8 oktober start een videopresentatie over woninginbraak en autokraak op de veiligheidswebsite en via de social media kanalen van de gemeente Huizen. In deze videopresentatie bespreekt Maarten van Weel (adviseur Keurmerk Veilig Wonen) woninginbraak, autokraak en maatregelen die men kan nemen om dit te voorkomen. Van 9.00 tot 14.30 uur staat Maarten van Weel met zijn informatiewagen over inbraak bij winkelcentrum de Oostermeent om vragen te beantwoorden.

Vragen 

Op vrijdag 9 oktober kunnen inwoners tussen 15.00 en 16.00 uur digitaal vragen stellen aan burgemeester Niek Meijer en politiechef Basisteam Gooi-Noord Carmen van den Bogaert-Bruins over veiligheid. Uiterlijk een week van tevoren is het mogelijk te registreren via de Zoomlink op www.huizen.nl/veilighuizen. 

Uit de krant