Afbeelding
Foto: Bibliotheek HBL

Bibliotheek biedt alternatieven

Algemeen

HUIZEN De bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum moet vanaf vanavond de deuren sluiten voor twee weken maar biedt genoeg initiatieven aan. 

Zo is er een bezorgservice voor senioren en inwoners met een kwetsbare gezondheid. Zij kunnen bibliotheekmaterialen thuis bezorgd krijgen. De service is voor leden en niet-leden. Vrijwilligers van de Vrijiwilligerscentrale, BoodschappenPlusBus en Vrijwillige Thuishulp brengen de materialen rond. Aanmelden hiervoor kan via info@bibliotheekhlb.nl of 035-5257410. Deelnemers kunnen hun favoriete genre doorgeven en dan worden boeken uit dat genre bezorgd.

Speciaal voor alle bibliotheekleden is er de Bibliotheek-Aan-Huis service. Vrijwilligers van de bibliotheek brengen alle gewenste boeken thuis. Het is mogelijk extra lang te lenen en de materialen worden regelmatig geruild. Voor inwoners die wel naar de vestiging kunnen komen is er ook een afhaalloket. Bibliotheekmedewerkers maken na aanmelding een verrassingstas klaar. Deze service is alleen voor leden. 

Net als tijdens de vorige sluiting brengt de bibliotheek kranten ook weer bij verzorgingshuizen in Huizen, Laren en Blaricum. Net als diverse weektijdschriften. De klantenservice blijft beschikbaar elke werkdag van 9.00 tot 17.00 uur via 035-5257410. 

Uit de krant