Wim van Velzen in 1982
Wim van Velzen in 1982 Foto: Wikipedia

Oud-wethouder en lid Europees Parlement Wim van Velzen (PvdA) overleden

Mensen

HUIZEN - Oud-wethouder Wim van Velzen (PvdA) is 28 december overleden op 82-jarige leeftijd. Dit meldt PvdA Huizen op haar website. Wim van Velzen was van van 1973 tot en met 1979 wethouder in Huizen. Daarvoor was hij raadslid.

Hij stond aan de wieg van de oprichting van Scholengemeenschap Huizermaat. Dit was een mijlpaal, omdat dit een school was op algemene grondslag en niet een christelijke. Ook de zondagsopenstelling van zwembad Sijsjesberg werd gerealiseerd tijdens zijn raadsperiode.

Europees Parlement
Na zijn politiek-actieve jaren in Huizen, werd Wim van Velzen in 1979 algemeen secretaris van de Partij van de Arbeid. In 1989 werd hij gekozen in het Europees Parlement. Hij vervulde deze functie twee termijnen tot 1999.

Wim van Velzen was en bleef een actief lid van de afdeling Huizen van de PvdA. ‘Met scherpte en humor hield hij de afdelingsvergaderingen op koers (als dat nodig was), was hij meerdere malen voorzitter van de kandidaatstellingscommissie voor de gemeenteraad en stond hij zo nodig en zo mogelijk nieuwe PvdA-wethouders en raadsleden met raad en daad ter zijde.’

Uit de krant