Een examenklas krijgt op 1,5 meter afstand les op Scholengemeenschap Huizermaat.
Een examenklas krijgt op 1,5 meter afstand les op Scholengemeenschap Huizermaat. Foto': SG Huizermaat

Weer 1,5 meter afstand tussen leerlingen Huizermaat

Algemeen

HUIZEN De leerlingen van Scholengemeenschap Huizermaat houden sinds woensdag  13 januari onderling weer een afstand van 1,5 meter. “Het is even wennen, maar veranderingen zijn de leerlingen en docenten inmiddels gewend”, laat rector Tanja de Ruijter weten.

Alle lessen worden na het laatste besluit van het kabinet gegeven in heel grote lokalen waar het kan of in twee lokalen waarover de leerlingen verdeeld zijn. Dit kan doordat alleen de examenleerlingen op school zijn en de overige leerlingen thuis online onderwijs volgen.

Puzzel
Toch was het een behoorlijke puzzel om de verdeling waarbij de 1,5 meter onderling bewaard kan worden voor elkaar te krijgen. De leraren die lesgeven aan de examenleerlingen die op school mogen komen, behoeven immers ook ruimte om online lessen te verzorgen aan de andere leerlingen.”

De puzzel om op de 1,5 meter-maatregel in te voeren was op Huizermaat direct na de kerstvakantie al gelegd waardoor het kabinetsbesluit snel uitgevoerd kon worden. De dag na de persconferentie konden de lessen direct weer op school gecontinueerd kon worden. 

Inhoud lessen
“Nu de ruimteverdeling goed geregeld is, kunnen leerlingen en docenten zich richten op de inhoud van de lessen. Want natuurlijk is het anders voor iedereen in twee lokalen in plaats van in één lokaal.”

“Ook dit is even wennen, maar zoals een leerling uit 5-havo opmerkte ‘We willen graag met elkaar de eindstreep halen en dus houden we ons hieraan; het is gewoon niet anders’. Het is geweldig hoe de leerlingen meebewegen, ik ben ongelofelijk trots.”

De aula van de school waar leerlingen ook op 1,5 meter afstand van elkaar moeten blijven.

Uit de krant