Weg zijn de bankdrukbankjes en de meeste dumbells die er lagen.
Weg zijn de bankdrukbankjes en de meeste dumbells die er lagen. Foto's: Rebelsport

Onverlaten stelen sportspullen Rebelsport

Sport

HUIZEN - Onverlaten hebben tussen zondag en maandagmorgen 24 dumbells en twee bankdrukbankjes meegenomen die achter Rebelsport aan de Kerstraat stonden. “Zo teleurstellend”, aldus Pauline Rebel van de sportschool.

De spullen staan onder een tent achter de sportschool, zodat het nog mogelijk is om te trainen. “Daarmee neem je natuurlijk een risico, maar we hadden het afgezet met hekken. Die zijn opengemaakt en de hele handel is meegenomen.” Een medewerker ontdekte de diefstal vanmorgen.

Ontdaan
Volgens Pauline Rebel moeten meerder mensen met een busje of een auto langs zijn geweest. “Het gaat om dumbells tot 34 kilo. Die neem je niet lopend mee. Daarnaast moet je de bankdrukbankjes met verschillende mensen tillen. Inbreken en stelen is natuurlijk nooit een goede mentaliteit, maar in deze tijd met zoveel vraagtekens. Ik ben echt ontdaan.”

Inmiddels worden druk de vele camerabeelden uit de omgeving bekeken om te kijken wie de daders zijn en is er ook aangifte gedaan. “Het lijkt erop dat iemand thuis wil gaan trainen. Ik hoop dat mensen hun oren en ogen open houden en het melden als ze iets weten.” Voor de gouden tip looft de sportschool een jaar gratis sporten aan.

(Tekst gaat verder onder de foto)


Zondag stonden de bankdrukbankjes er nog en was de serie dumbells nog compleet.

Doneeractie
Inmiddels is Marco Krachten een doneeractie gestart voor de sportschool onder de titel Samen Sterk: 

We laten RebelSportHuizen niet in de kou staan.

In de nacht van zondag 31 januari op 01 februari zijn op de buitenlocatie  (achter de sportschool) dumbels en bankjes gestolen. De buitenlocatie is voor vele van ons de laatste mogelijkheid om in corona tijd te kunnen blijven sporten. Voor RebelSportHuizen een emotionele en financiële strop. RebelSportHuizen heeft het afgelopen jaar er alles aan gedaan om het voor de leden mogelijk te maken om te blijven sporten. Intern veel aanpassingen om open te kunnen blijven. Buiten locaties geopend om fit te kunnen blijven.  Ik voel mij machteloos en boos en wil wat terug doen. We staan toch niet toe dat door deze laffe daad onze sportschool straks de deuren zou moeten sluiten. 

Woensdagochtend om 05.00 uur stap ik op de spinningfiets om geld in te zamelen. Tot de avond klok woensdagavond 20.30 uur. Wie fiets met mij mee?

Ik laat RebelSportHuizen niet in de kou staan. Jij toch ook niet!!

Uit de krant