De nieuwe aanwinst.
De nieuwe aanwinst. Foto: aangeleverd

Nieuwe punter voor Huizer Bramzijgers

Algemeen

HUIZEN De Huizer Bramzijgers hebben zaterdagmiddag een nieuwe punter verwelkomd. De jongerenafdeling van de Huizer Botters kocht de punter onder andere met de opbrengsten van de succesvolle boterkoekenactie.

De veertien Bramzijgers hadden veel behoefte aan een tweede schip. Niet alleen om mee te leren varen, maar ook om te restaureren/onderhouden. Een tijd geleden kreeg de groep een punter om niet aangeboden. Het schip bleek een uitdagend restauratieproject. De jongeren startten met veel plezier en besloten een boterkoekenactie te houden om geld bijeen te krijgen voor de zeer noodzakelijke restauratie.

Na behoorlijk wat klusuren aan het schip volgde een inspectie en daaruit bleek dat de renovatie nog een lange weg te gaan had met een bijbehorende flinke kostenpost. Maar een alternatief bleek voorhanden en een in betere staat verkerende punter werd al snel gevonden. Met dank aan de boterkoekenactie en donaties werd het bedrag bijeen gekregen. De boot werd uit het Duitse Meppen gehaald en is zaterdag toegevoegd aan de vloot. De andere punter is gesloopt. 

Uit de krant