Koos Drooger poseert bij de speciale banner die er voor hem was gemaakt.
Koos Drooger poseert bij de speciale banner die er voor hem was gemaakt. Foto's: Gemeente Huizen
foto’s

Gedecoreerden nu allemaal in bezit van onderscheiding

Mensen

HUIZEN - Burgemeester Niek Meijer heeft na zijn plotse telefoontje van vorige week maandag inmiddels alle gedecoreerden bezocht en hun de versierselen overhandigd die bij de koninklijke onderscheiding hoort.

Hij nam hiervoor de hele afgelopen week de tijd om alle gedecoreerden persoonlijk te bezoeken samen met zijn vrouw Janny. Het bezoek werd geflankeerd door een draaiorgeld dat, weer of geen weer, voor sfeer zorgde.

Er was een uitzondering, namelijk de heer Comvalius. Hij werd vorige week maandag in Naarden onderscheiden voor zijn werk en hem werd de onderscheiding overhandigd door burgemeester Han ter Heegde van Gooise Meren.

Hieronder de foto’s met een korte omschrijving waarom de gedecoreerden hun onderscheiding kregen. Klik hier voor een uitgebreide omschrijving.

De heer S. Asal
De heer Asal zet zich onder andere sinds 1992 tot heden op vrijwillige basis in als huismeester van de Selimiye Moskee te Huizen. Tevens was hij betrokken bij de formele plaatsing van de tekst ‘Samen zijn we de samenleving’ op de gevel van wijkcentrum ‘Meentamorfose’.


Mevrouw I.M. Banning-Waleson
Mevrouw Banning-Waleson is onder andere van 1985 tot heden vrijwilliger bij Versa Welzijn. Vanaf 2014 tot heden is zij bestuurslid van en vrijwilliger bij Stichting Vrienden van Nusantara. Van 1980 tot 2005 zette zij zich in als vrijwilliger voor de zwemvierdaagse bij zwembad Sijsjesberg.


(Foto: Gemeente Gooise Meren)

De heer H. Comvalius
De heer Comvalius is onder andere van 2004 tot heden medeoprichter, bestuurslid (tot 2009), directeur (2008-2015) en coördinator (sinds 2015) van de Stichting d’ONS (duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname) te Naarden.


De heer J.G. Drooger
De heer Drooger is onder andere van 1982 tot heden vrijwilliger bij voetbalclub s.v. Huizen in diverse functies: redacteur van het clubblad en jubileumkranten, voorzitter activiteitencommissie, secretaris, voorzitter en sinds 2006 tot heden bestuurslid facilitaire zaken en projecten.


De heer C.J. Leeflang
De heer Leeflang is onder andere van 1996 tot heden vrijwilliger bij Atletiek Vereniging Zuidwal te Huizen. Hij zet zich in voor het betrekken van mensen met een lichamelijke beperking. Tevens initieerde hij de werkgroep aangepaste sport, nu de afdeling gehandicaptensport.


De heer J.C. Rebel
De heer Rebel is onder andere van 1987 tot heden vrijwilliger bij en secretaris (2016-2020) van de Historische Kring Huizen. Daarnaast is hij van 1995 tot heden vrijwilliger bij Visio Wonen & Dagbesteding door tandemfietstochten voor cliënten te organiseren. Tevens van 1999 tot heden vrijwilliger bij de Hervormde Gemeente Huizen.


De heer G.S. van de Ridder
De heer Van de Ridder is onder andere van 1992 tot heden vrijwilliger bij en lid van de kerkenraad van de Hervormde Gemeente Huizen. Tevens is hij van 2018 tot heden vrijwilliger bij de Hospice Huizen. Van 1982 tot 1992 was hij bestuurslid van de schoolvereniging Eben Haezer.


De heer F. Sikking
De heer Sikking is onder andere van 2006 tot heden vrijwilliger bij het Goois Natuurreservaat (GNR). Van 1966 tot 1976 medeoprichter, bestuurslid en penningmeester van het Instituut voor Natuurbeschermingseducatie (IVN), afdeling Hilversum.


De heer H.S.J. Teppema
De heer Teppema is onder andere van 2009 tot heden vrijwilliger bij het Goois Natuurreservaat en verricht in teamverband wekelijks een dag onderhoud aan de bossen van GNR. Daarnaast is hij van 2011 tot heden voorzitter van de cliëntenraad van Tergooi ziekenhuizen. Tevens is hij van 2012 tot heden secretaris van de Stichting DDA Classic Airlines.


De heer F. E. Vermeij
De heer Vermeij is onder andere in 1999 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn inzet op het terrein van de voetbalsport/voor de KNVB. Nu is hij benoemd als Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij is onder andere van 1999 tot heden lid van het beroepscollege wedstrijdzaken arbitrage betaald voetbal KNVB. Daarnaast is de heer Vermeij van 1999 tot heden waarnemer Talenten Traject betaald voetbal scheidsrechters top amateur niveau KNVB.


De heer J. Westland
De heer Westland is onder andere vanaf 1976 actief als vrijwilliger in diverse functies binnen de Protestantse Kerk Nederland in Veenendaal en deed daar ander vrijwilligerswerk. Door de verhuizing naar Huizen in het najaar van 2020 heeft de heer Westland afscheid moeten nemen van Veenendaal en zijn vrijwillige activiteiten in die gemeente.


De heer R.J. Wolvetang
De heer Wolvetang is van 2005 tot heden voorzitter van het Huizer Veteranen Comité. Hij zet zich in voor de Nationale Veteranendag en de jaarlijkse herdenkingen. Daarnaast coördineert hij lokale en regionale activiteiten. Tevens is hij van 2005 tot heden vrijwilliger bij het Dienstencentrum De Brassershoeve. Hij organiseert elke week een klaverjasmiddag.


De heer F.L. van Zijll Langhout
De heer Van Zijll Langhout is onder andere van 2000 tot heden vrijwilliger bij de Protestante Gemeente Huizen. Hij verzorgt het technische gedeelte van de kerkdiensten en is lid van de stoelenploeg. Daarnaast is hij van 2002 tot heden beheerder bij de Stichting Wereldwinkel Huizen.

Uit de krant