De havenmeester hijst de blauwe vlag in de mast, onder toeziend oog van de wethouder en Patrick Poelmann.
De havenmeester hijst de blauwe vlag in de mast, onder toeziend oog van de wethouder en Patrick Poelmann. Foto: Bob Awick

Blauwe Vlag uitgereikt aan gemeentehaven

Algemeen

HUIZEN - De gemeentehaven Huizen krijgt voor 2021 het keurmerk de Blauwe Vlag. Dit is een internationale milieuonderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aangetoond hebben schoon en veilig te zijn.

Havenmeester Dick van Veldhuizen: “De oude gemeentehaven, gewaardeerd door passanten en ligplaatshouders, krijgt met dit keurmerk de (inter)nationale erkenning die deze haven dik verdient“ 

Doel Blauwe Vlag
Het doel van het Blauwe Vlag Programma is om overheden, ondernemers en recreanten blijvend te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu.

Wethouder Marlous Verbeek: “Het toewijzen van de Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die we hebben geleverd voor een veilige en schone gemeentehaven. Daar zijn we als gemeente trots op.”

Kwaliteitssymbool
Voor de toerist is de Blauwe Vlag internationaal het herkennings- en kwaliteitssymbool voor goede schone stranden met goede waterkwaliteit en veilige en schone jachthavens.

Patrick Poelmann, voorzitter van de jury van stichting De Blauwe Vlag, heeft de vlag vanmiddag uitgereikt en samen met wethouder Marlous Verbeek en havenmeester Dick van Veldhuizen voor het eerst in de gemeentehaven gehesen.

Lees meer op Huizen Extra

Uit de krant