Peter Kos wil zich desnoods vastketenen om verder sloop te voorkomen.
Peter Kos wil zich desnoods vastketenen om verder sloop te voorkomen. Foto: Bob Awick

Peter Kos verzet zich met hand en tand tegen verdere sloop BNI

Algemeen

HUIZEN - Peter Kos verzet zich met hand en tand tegen het vervolg van de sloop bij BNI. Morgen wordt volgens hem verder gegaan met het afbreken van cruciale gebouwen.

“Ik weet dat er een goed plan ligt en er is beweging in de politiek om dat plan mogelijk te maken. Het zou zonde zijn als wat er nu nog staat ook gesloopt wordt.”

Vastketent
Hij wil zelfs zover gaan dat hij zich vastketent aan het hek om verdere sloop op dit moment te voorkomen. Zeker nu de raad zich nog niet over het ‘fantastische plan’ heeft kunnen uitspreken.

“Er wordt altijd eerst gesloopt en dan pas gepraat. Dat moet nu andersom. Dinsdag is er een commissievergadering en morgen praten de politieke partijen vooruitlopend hierop over wat zij willen. Twee dagen wachten maakt toch niet het verschil.”

Gehoord worden
“Ik zal er er alles aan doen om de sloop nu te voorkomen. Eerst moet de raad er iets van vinden en als die het niets vindt, en daarmee dus de bewoners, dan mag er verder worden gesloopt. Wij, de bewoners, moeten gehoord worden.”

UPDATE
Peter Kos had vanmorgen nog goede hoop dat de sloopt bij BNI was gestopt. “Maar later begonnen ze toch weer. Ik ben echt enorm teleurgesteld.”

“Eigenaar SVE Group weet dat er achter de schermen nog heel hard gewerkt wordt aan een oplossing om ons mooie plan aan de Havenstraat toch mogelijk te maken. Het is zonde voor het dorp.”

Belangen
“Als je ziet hoe deze partij omgaat met de belangen van ons dorp en de bewoners, dan zegt dat ook wat over hoe ze met andere projecten om zullen gaan, zoals bij het voormalig Newport Hotel. Ik houd mijn hart vast.”

Uit de krant