Roeland Bijlard met Huizer insigne, oorkonde en bos bloemen, die hij uit handen van burgemeester Niek Meijer kreeg.
Roeland Bijlard met Huizer insigne, oorkonde en bos bloemen, die hij uit handen van burgemeester Niek Meijer kreeg. Foto: Bob Awick

Huizer Insigne voor Roeland Bijlard

Mensen

HUIZEN - Roeland Bijlard vanmiddag het Huizer Insigne ontvangen. Hij kreeg dit uit handen van burgemeester Niek Meijer in de raadzaal van het gemeentehuis.

Roeland Bijlard is al vele jaren actief als vrijwilliger binnen de Huizer samenleving. Dit jaar is hij 10 jaar actief als bestuurslid van de Oranje Stichting Huizen. Hij heeft al die jaren de rol van penningmeester vervuld. Naar aanleiding hiervan ontstond het initiatief hem voor te dragen voor het Huizer Insigne.

Watersportvereniging Gooierhaven
In 1985 werd Roeland Bijlard lid van Watersportvereniging Gooierhaven. Daar lag de basis voor zijn vrijwilligerswerk. Zijn vader was bestuurslid van deze vereniging.

Toen zijn vader na vijf jaren stopte als bestuurslid nam hij het stokje over als penningmeester. Hij is drie perioden penningmeester geweest van Watersportvereniging Gooierhaven, van 1990 tot 1995, van 2004 tot 2011 en van 2013 tot 2016.

Sint Nicolaas Comité Huizen
In 2012 raakte Roeland Bijlard betrokken bij de intocht van Sint-Nicolaas in Huizen. Het Sint Nicolaas Comité Huizen organiseerde de intocht.

In 2018 nam hij het penningmeesterschap op zich. Tevens was hij medeoprichter van de Stichting Intocht Sint Nicolaas Huizen. Tot op heden is hij penningmeester van deze stichting.

Uit de krant