Een heus modderbad hoorde ook bij het uitje.
Een heus modderbad hoorde ook bij het uitje. Foto: De Ark

Warme Bosdag voor groep 7 De Ark

Algemeen

HUIZEN - Leerlingen van groep 7 van basisschool De Ark hebben vorige week een alternatieve Bosdag gehad. Deze zou oorspronkelijk 26 mei plaatsvinden. Omdat het slecht weer zou worden, werd deze verschoven naar 16 juni.

“Van annuleren voor 12 graden en regen naar 34 graden met volop zon, wat een topdag”, laat de school weten.

Niet slapen

“Wegens alle maatregelen rondom het coronavirus was er voor groep 7 dit jaar geen nachtje slapen bij. Voor de een jammer omdat slapen, ook wel keten, toch echt bij Bosdag hoort. Voor een ander fijn want het is ook wel erg spannend allemaal.”

“Woensdag 16 juni werden alle kinderen met de fiets op school verwacht om vervolgens ruim 16 kilometer te fietsen naar Outdoorpark Sec in Almere. Daar zijn tal van leuke, sportieve activiteiten aangeboden. Sommige kinderen zijn na het modderbad zelfs onherkenbaar. Er werd gelachen, geschreeuwd en elkaar aangemoedigd om tóch door te gaan.

Goede stevige lunch

Survival, sport en spel maakt hongerig. Voor de lunch werd gezorgd door de ouderraad van school én werd mede mogelijk gemaakt door de Albert Heijn Oostermeent.

Manager Hans van Kampen heeft namens Albert Heijn de school gesponsord met een heerlijke voedzame lunch. De kinderen hebben ervan gesmuld. Er was voldoende drinken, erg nodig op deze warme dag, fruit, brood en ander lekkers.

Sportieve kanjers

“Aan het einde van de dag zijn deze kanjers van groep 7 weer het hele stuk teruggefietst. Alle bruggetjes via het Cirkelbos getrotseerd, niemand gevallen, geen lekke banden met nog een kleine drinkpauze voordat ze de Stichtse Brug over moesten.”

“Op school stonden ouders te wachten. Met luid applaus werden ze onthaald. Heerlijk nog een ijsje. Op naar huis voor een frisse douche.De volgende ochtend mocht iedereen uitslapen en werden de kinderen pas om 10.30 uur op school verwacht. Ze kijken terug op een geweldige dag.”

Uit de krant